743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri devam ediyor;

743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri devam ediyor

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolu dolu devam ediyor. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından Yörükler ve Türk beylikleri geldi....

Programlar kapsamında Mehter Takımı muhteşem bir gösteriye imza attı. Söğüt Meydandan başlayan Kutlu yürüyüş, bir Cihan Devleti olan Osmanlı İmparatorluğunun Atası Ertuğrul Gazi’nin huzuruna kader devam etti. Daha sonra Karakucak Güreş müsabakaları ile yiğitler er meydanda mücadele etti. Atlı Okçuluk ve Cirit Müsabakaları düzenlendi.

SÜNNET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Vali Şefik Aygöl, il protokolü ve vatandaşların katılımıyla; 756 yıl önce Osman Gazi’nin sünnet olup kılıç kuşandığı, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk mescidinde, 25 çocuk sünnet oldu. 

VALİ AYGÖL, HALUK LEVENT'E KEYFİYE TAKTI

Akşam saatlerinde ise sanatçı Haluk Levent sahneye çıktı ve sevilen şarkılarını okudu. Vali Aygöl, konser sonunda sahneye çıkarak Haluk Levent'e keyfiyeyi taktı.

ATA TOPRAKLARINDA ÇADIR KURDULAR

İzmir, Isparta, Muğla ve Eskişehir gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörükler, Ata topraklarında çadırlarını kurdular. Yöresel oyunlarını oynadılar, müzik dinletisi ile aşık atışması gösterileri sundular. Şenlikleri renklendiren organizasyonda, Kazakistan ve Irak'tan gelen Türkmen sanatçılar da sahne aldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum