Mülki idare amirleri, öğrencileri yalnız bırakmadı;

Mülki idare amirleri, öğrencileri yalnız bırakmadı

Uzun yaz tatilinin ardından ilk ders zili bugün çaldı. 1.2 milyon öğretmen ve 20 milyonu aşkın öğrenci bugün ders başı yaptı. Mülki idare amirleri de öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu....

Türkiye genelinde okulöncesinden liseye kadar tüm kademeler için okullar bugün açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, 1.2 milyon öğretmen ile 20 milyonu aşkın öğrenci için ilk ders zili çaldı. Karnelerin alındığı 14 Haziran itibarıyla okula yaklaşık 3 ay ara veren öğrenciler, birinci dönem ara tatilinin başlangıcı olan 11 Kasım’a kadar sınıfları dolduracak. Mülki idare amirleri de ilk okul gününde öğrencileri yalnız bırakmadı. 

GÜZEL BİR DÖNEM DİLEDİ

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol üyeleriyle birlikte Kocatepe İlkokulunda öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin heyecanına ortak oldu. Yaz döneminde tüm hazırlıkların yapıldığını ve bugün fiziki şartları hazır bir şekilde 853 okulda ders başı yapıldığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, tüm okul idarecileri, öğrenci, öğretmen ve velilere güzel bir eğitim-öğretim dönemi diledi. Vali Yiğitbaşı, 6 Şubat depremleri sırasında Afyonkarahisarlı hayırseverlerin destekleriyle inşa edilen okulun “Kadınana İlkokulu” adıyla çarşamba günü açılacağı müjdesini de verdi.

VALİ KUMBUZOĞLU: ONLAR YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜ

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Programı Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanımız Evren Dinçer ve İl MEM Metin Alpaslan’ın da iştirakleriyle gerçekleştirildi. Vali Kumbuzoğlu, "Yeni eğitim öğretim yılının başlaması vesilesiyle sevgili öğrencilerimizin sınıflarına misafir, heyecanlarına ortak olduk. Yüzlerinden tebessüm eksik olmasın. Onlar bizim yarınlarımızın aydınlık yüzü" dedi.

İLK DERSE KATILDI

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret etti. Yeni Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk zilini öğrenciler için çalan Vali Doruk, Çanakkale'den Gazze'ye, Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu ilk derse, gençlerle birlikte katılarak, yeni dönemin Amasya'ya ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.


İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI

Artvin Şavşat Kaymakamı Bayram Köse, Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın ile birlikte 2024-2025 Eğitim Öğretim Öğretim Yılı ilk ders açılış zilini çaldılar ve sınıfları ziyaret ederek yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum