"15 milyonluk projeyi Ardahan'a kazandırdık";

"15 milyonluk projeyi Ardahan'a kazandırdık"

Hayvan pazarını ziyaret eden ve talepleri dinleyen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, "İlimizin tarım ve hayvancılığına katma değer katmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamında 15 milyon değerindeki yeni bir projeyi ilimize kazandırdık" dedi....

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kentin temel geçim kaynaklarının başında gelen hayvancılığın alım-satımının yapıldığı Ardahan Hayvan Pazarını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Beraberindekiler ile birlikte pazar alanına giden Vali Çiçek, buradaki iş ve işlemler hakkında Tarım Müdürü ve diğer ilgililerden bilgi aldı.

"KÖYLÜLERİN ŞARTLARI GELİŞTİRİLECEK"

Vatandaşlarla da sohbet eden Vali Çiçek, verilen kamu hizmetleri ve asayiş konuları hakkında vatandaşları bilgilendirdi ve onların ilettikleri sorun ve talepleri dinledi. Açıklama yapan Vali Çiçek, "Ardahan Valiliği olarak, ilimizin tarım ve hayvancılığına katma değer katmak için proje ve çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Valiliğimiz İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ile birlikte yürütülecek, Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında 15 milyon değerindeki yeni bir projeyi ilimize kazandırdık. Bu proje kapsamında il merkezi ve ilçelere bağlı 9 köyde içme suyu hattı, hayvanlar için gölgelik alanlar ve çoban evleri inşa edilecek olup  Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılacak yatımlarla bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin altyapısı iyileştirilerek, hayvancılık yapan köylülerin şartlarının daha da geliştirilmesi sağlanacaktır. Projenin hayata geçmesi için ihale süreçleri tamamlanmış, sözleşme imzalanmıştır. İlimiz tarım ve hayvancılığına hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum