'Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası';

'Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası'

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesinde “Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası”nın startını verdi....

Kampanyanın başlangıç etkinliği vesilesiyle basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan; “Bugün, çok güzel ve anlamlı bir kampanyanın başlangıcını yapmak üzere bir araya geldik. Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda geçtiğimiz yıl sonuna doğru ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ kampanyası başlatılmıştı. Bu kapsamda İlimizde Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz bünyesinde kütüphanesi olmayan okullarla ilgili hummalı bir çalışma yürüttük ve 242 yeni kütüphane kurduk. Bu kütüphaneler çok kısa bir zaman içerisinde okullarımıza konuşlandırıldı ve kitaplarla donatılmaya başlandı.

Biliyoruz ki istatistiksel olarak ülkemiz genelindeki bütün okul kütüphanelerinde 40 milyon civarında kitap var. İlimizde de 700’e yakın okulumuzda toplamda yaklaşık 400 bin kitap var. Ülke genelinde Bakanlığımız tarafından 100 milyon hedefi konuldu. Biz de il olarak 400 bine yakın kitabımız olduğu tespitinden hareketle bugün başlatacağımız kampanya ile bunu en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yani, 800 bin kitap hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu sayede İlimizde öğrenci başına düşen 2,6 kitap oranını Türkiye ortalaması olan 2.7’nin üzerine çıkarmış olacağız. Kitap kampanyası vesilesiyle bir araya geldik. “Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası”nın bugün itibariyle startını veriyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.

Hedefimiz hem yeni kurmuş olduğumuz kütüphanelere kitap temin etmek hem de var olan kütüphaneleri zenginleştirmek. Bu süreçte derneklerimizin, sivil toplum teşkilatlarımızın katkılarını da alıyoruz. Şehitlerimiz adına kütüphaneler kuruluyor. İnşallah yakında çocuk kütüphaneleri kuracağız. Özellikle Yeşeren Gençlik ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Dernekleri gibi sivil toplum kuruluşlardan da bu konuda destekler alıyoruz.

Bugün çağrımız hem kamu kurumlarımıza, kurum çalışanlarımıza, öğretmenlerimize hem de iş insanlarımıza, hayırseverlerimize, meslek odalarımıza, esnaf ve vatandaşlarımızadır. Herkesin katkılarıyla inşallah çok daha fazla kitap temin edeceğiz.

Bugün itibariyle Valilik olarak 1000 kitap bağışlamak suretiyle kampanyayı başlatıyorum. İnşallah, devamı gelecektir. Bu kampanya sayesinde önceki birçok faaliyetimizde, etkinliğimizde, kampanyalarımızda olduğu gibi hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Şırnaklı hemşehrilerimizden bu konuda duyarlılık beklediğimizi ve bunun da gerçekleşeceğine inandığımızı ifade etmek istiyorum. Kitaplar çocuklarımıza çok değişik alanlarda bilgiler sunan önemli kaynaklardır. Biz, gençlerimize ve çocuklarımıza ne kadar fazla kitap ulaştırırsak, onların ne kadar daha fazla esere, kaynağa ulaşmasını sağlarsak okullarındaki başarı düzeylerine de katkı sağlamış oluruz.

Kampanyamız hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah, bir süre sonra yeniden bir araya geldiğimizde ‘Hep birlikte kampanyayı başlattık. Katkıları aldık ve hedefimize ulaştık.’ diyeceğimize yürekten inanıyorum. Bir kere daha kamu görevlilerimizi, ticaret erbaplarımızı, meslek odalarımızı, sivil toplum teşkilatlarımızı, kısacası herkesi bu kampanyaya en az bir kitapla katılmaya davet ediyorum. Fazlası olacağına da inanıyorum. Sizlere iştiraklerinizden ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyamız hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve STK temsilcileri de söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştı, kitap bağışında gerekli desteği vereceklerinin sözünü verdi.

Şırnak Valiliğimizin 1000 kitap bağışında bulunulduğu kampanyada Belediye tarafından 1000, Üniversite tarafından 250 ve STK temsilcileri tarafından 13.999 kitap bağışı sözü verildi. Toplamda 15.249 kitap, öğrencilerimizle buluşturulacak.

Konuşmalarının ardından okul kütüphanesine kitap bağışında bulunan Vali Pehlivan, bağış sonrası öğretmenler ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Şırnak'taki eğitim öğretim bilinci, kalitesi ve başarı düzeyini artırmak maksadıyla yürütülen çalışmalardan bahseden Vali Pehlivan, öğretmenlerin görüşlerini dinledi. Eğitim ve öğretim faaliyetlerini değerlendirdi, bütün öğrenci ve öğretmenlere başarı temennisinde bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum