Vali biçerdöverle buğday hasadı yaptı !;

Vali biçerdöverle buğday hasadı yaptı !

Osmaniye'de devam eden buğday hasadına katılan Vali Erdinç Yılmaz, ceketini çıkartıp kolları sıvadıktan sonra tarlaya girip biçerdöverle buğday hasadı yaptı....

Çukurova'da önemli tarım arazilerine sahip Osmaniye'de buğday hasadı devam ediyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce Nohuttepe Köyü'nde hasat etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan Vali Erdinç Yılmaz, burada Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç'ten kentteki buğday ekim alanları hakkında bilgi aldı.

Resim

Bereketli hasatlar temennisinde bulunan Vali, ceketi çıkarıp kolları sıvayarak tarlaya girdi.

Biçerdövere binen Vali Yılmaz, bir süre buğday hasadı yaptıktan sonra araçtan indi.

Osmaniye genelinde 450 bin dekara buğday ekimi yapıldığının belirten Vali Yılmaz, yaklaşık 200 bin ton da verim elde edileceğini söyledi.

Resim

Her zaman çiftçinin yanında olacaklarını ifade eden Vali Erdinç Yılmaz, "Bugün buğday hasadına katıldık. Her zaman çiftçilerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bugün de buraya geldik. Çiftçilerimiz her ne sorunu olursa olsun çözüm üretme konusunda yanlarında olduğumuzu biliyorlar, bilmeleri açısından da buradayız” dedi.

Vali ayrıca, "Cumhurbaşkanımız açıkladığı gibi Toprak Mahsulleri Ofisi buğdayda ton başına 7 bin 50 lira, arpada da ton başına 6 bin lira ücret ödenecek. İnanıyorum ki çiftçilerimiz için hayırlı, güzel bir destek oldu. Osmaniye'de çiftçilikle uğraşan tüm hemşerilerime hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum