Ankara sele teslim;

Ankara sele teslim

Ankara'da bir haftadır aralıklarla devam eden ani sağanak yağışlar sonrasında meydana gelen sel sonrasında dört kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin, selin vurduğu Akyurt ilçesinde incelemelerde bulundu....

Ankara Valiliği vatandaşları ani sağanak yağış ve sel tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kar tatiline alışık olunan Ankara’da ilk kez yağmur nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

Akyurt’ta akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda sel suları etkili oldu. Vatandaşların evlerini su basarken araçlar ise yollarda kaldı.

İlçeye elektrik verilemezken, ekipler trafolardaki çalışmalarını sürdürüyor.<br><br>AFAD, ASKİ, İHH, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri su basan ev ve iş yerleri ile caddeleri, sokakları temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Akyurt'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yetkililerden bilgi aldı. AFAD, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri selde mahsur kalan vatandaşlara yardımcı olurken, ilçede kriz masası kuruldu.

İlçede oluşturulan kriz masasını İsmail Çataklı koordine ediyor. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da sahada bulunan ekipleri yönlendiriyor.

Selin etkili olduğu Ankara'nın Akyurt ilçesinde incelemelerde bulunan Süleyman Soylu, bölge esnafından bilgi aldı. İncelemeleri ardından Soylu, durum değerlendirmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Görüşmeye dizine kadar ıslak pantolon ve çizme ile gelen Soylu’nun fotoğrafı dikkati çekti. Söz konusu fotoğraf sosyal medyayı ikiye böldü.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ile Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de ilçedeki çalışmalara destek oluyor.

Resim

İlçeye elektrik verilmesinde sıkıntı yaşanırken, ekipler trafolardaki çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, ASKİ, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri su basan ev ve iş yerleri ile caddeleri, sokakları temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum