Vali Çağatay: Ahlat’a her şey yakışıyor;

Vali Çağatay: Ahlat’a her şey yakışıyor

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, ‘Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta’ etkinliğine katılarak, "Ahlat’a ve Bitlis’e her şey yakışıyor” dedi....

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat Kaymakamlığı ve Ahlat Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta’ etkinliğine katıldı.

Ahlat’ın geleneksel el sanatları ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığını etkinlikte konuşan Oktay Çağatay, “Ahlat’a ve Bitlis’e her şey yakışıyor” dedi. Vali Çağatay, “Son dönemlerde devlet büyüklerimizin emek ve gayretleriyle bizler de çalışarak, Bitlis’in Türkiye’nin ve dünyanın yıldızı haline getirmeye çalışıyoruz. Bu yıldızların bir köşesi de diğer ilçelerimiz gibi Ahlat’tır. Gün geçmiyor ki Ahlat’ta bir etkinlik olmasın. İnşallah şenliğimiz hayırlı ve bereketli olur” dedi.

KAYMAKAMA TEBRİK
Etkinliğe Vali Çağatay ve eşi Hande Çağatay ile birlikte, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Resim

İL MÜJDESİ HEYECANLANDIRDI

Etkinlikte bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün konuşması ise ilçeyi heyecanlandırdı. ‘İl müjdesi’ olarak anlaşılan konuşma, daha sonra yapılan açıklama ile ‘temenni’ye dönüştü.

25-26 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahlat’a geleceğini belirten Demiröz, konuşmasında, “Cumhur İttifakının diğer lideri Devlet Bahçeli başkanımız buraya gelecek. Bu yıl sürpriz olarak da Türkî Cumhuriyetlerinden, diğer ülkelerden devlet büyüklerimiz buraya gelecek. Cumhurbaşkanı yerleşkesinin yanında bazı yeni yerleşkeler ve misafirhaneler yapıyoruz. Ahlat’ta bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderleri toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşecek bir kent haline geleceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. Devlet Bahçelinin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim” dedi.

Resim

Bu konuşmanın ardından basında ve sosyal medyada, ‘İl sayısı 100’e çıkacak ve Ahlat il olacak’ şeklindeki haberler çıkması üzerine yeni bir açıklama yapan Demiröz, “Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında “İl sayısı 100’e çıkarılacak” şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysa ki konuşmamda; ‘Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı’ temennisidir” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum