Yıllardır yasaklı Tunceli yaylaları hayvanla doldu;

Yıllardır yasaklı Tunceli yaylaları hayvanla doldu

Bölgede terör nedeniyle yıllardır yasaklı olan yayla ve meralar Tunceli Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen başarılı operasyonlarla huzura kavuştu....

Kentte özel güvenlik bölgesi olan bazı yaylalar da bu yıl göçer ailelerin konaklamasına açılarak binlerce koyun ve kuzu sesleriyle şenlendi.

Mera ve çayırların geniş yer kapladığı Tunceli’de, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yöre halkının temel geçim kaynağını oluşturuyor.

Haziran ayı itibarıyla Ovacık ve Pülümür ilçelerindeki yaylalara çıkan göçerler, şimdilerde yemyeşil meralarda hayvanlarını güvenle otlatmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yaz boyu yaylalarda konaklayan göçerler, koyunlarından sağdıkları sütten yaptıkları peyniri çevre il ve ilçelerde satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.


VALİ’DEN YAYLA ZİYARETİ

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, kentte yayla sezonunun açılmasıyla Pülümür'deki yaylaları ziyaret etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ve İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen ile 2 bin 500 rakımdaki Çekem Yaylası'na çıkan Özkan, burada yaşayan göçerlerle bir araya geldi.

Tunceli genelindeki tüm yaylaların üreticilere açıldığını belirten Vali Özkan, "Tunceli, geçmişte başta PKK olmak üzere birçok terör örgütü ile anılan, ismi duyulduğunda hep korkuyla, ürpertiyle dillenen ve acı hatıralara şahit olan bir coğrafyaydı. Bugün şehitlerimizin şühedaya erişmeleri, fedai can eylemeleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti, İçişleri Bakanımızın destek ve kararlılığının yanı sıra vatan evlatlarımızın gayretiyle artık bu topraklar, bu kent huzura kavuştu” dedi.


Özkan, terör olaylarının bitmesiyle üreticilerin ildeki bütün yayla, mera ve mezraları kullanabilir hale geldiğini ve yöre halkının topraklarında özgürce istediği işle meşgul olduğunu belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum