Van’da 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi ile 10 milyon koyun dağıtılacak;

Van’da 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi ile 10 milyon koyun dağıtılacak

Van Valisi Ozan Balcı, hayvancılığın geliştirilmesi adına Van'da büyük bir projeye imza atıyor. Vali Balcı, “1 yıl içerisinde 10 bin aileye 100’er koyundan bir milyon koyun vereceğiz. 5 yıl içerisinde 5 milyon, 10 yıl içerisinde 10 milyon koyuna ulaşacağız” dedi....

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, ‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ projesi kapsamında ilgili kurumlarla bir araya geldi.

Resim

Vali Balcı, “Türkiye’nin meralarının yüzde 10’u Van'da. Şu anda koyun varlığı açısından da Türkiye'de bir numarayız” dedi.

Van’da 3 milyon 384 bin koyun olduğu bilgisini veren Vali Balcı, “1 yıl içerisinde on bin aileye 100’er koyundan bir milyon koyun vereceğiz. 5 yıl içerisinde 5 milyon 10 yıl içerisinde 10 milyon koyuna ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

SIFIR FAİZLİ KREDİ

Çiftçilere ilk yıl ödemesiz 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi verileceğini açıklayan Vali Balcı, “Bunun yanında mera ıslahı yapılacak. Kaba yem bitkisi üretimi, kesif yem üretimi, veterinerlik hizmetleri, TARSİM sigorta hizmetleri de beraber olacak” diye konuştu.

VAN KOYUN SAYISINDA TÜRKİYE LİDERİ » Memleketim Van

ÇİFTÇİLERİ ÜRETİCİ HALE GETİRECEĞİZ

Çiftçilere koyun yetiştirmeleri için büyük destek vereceklerini ifade eden Vali Ozan Balcı, “Çiftçilerimizi üretici hale getireceğiz. Meralarımızı şenlendireceğiz. Hedefimiz, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum