‘Devletimiz bütün kurumlarıyla vatandaşların yanında’;

‘Devletimiz bütün kurumlarıyla vatandaşların yanında’

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun yağış sonrasında sel baskınlarının yaşandığı Esenyurt’taki Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde incelemelerde bulundu. AFAD İl Başkanı ve bölgede çalışan personellerden bilgi alan Yerlikaya, “Devletimiz bütün kurumlarıyla hemşehrilerimizin maddi ve manevi olarak yanında” dedi....

Yerlikaya, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, AFAD İl Başkanlığı ve valilik olarak hep birlikte günün ilk saatlerinden itibaren devam edecek gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptıklarını hatırlattı.

Yerlikaya, “Vatandaşlarımızı bu konuda uyarmış, tedbirli olmaları noktasında hatırlatmalarımızı her zaman olduğu gibi yaptık. Şehrimizde şiddetli yağışla birlikte pek çok yerde su baskınları noktasında ihbarlar geldi. Bunların her biri 112 merkezimizde değerlendirildi” dedi.

Resim

266 su baskını ihbarını alan ekiplerin büyük bir hassasiyetle çok hızlı hareket ederek gerekli çalışmalarını yaptıklarını aktaran Yerlikaya, “Şükürler olsun ki bir can kaybımız yok. 128 daireden şu ana kadar 70 civarında tahliyeleri edildi. İnşallah su basan dairelerin, işyerlerinin su tahliyelerini gerçekleştireceğiz. İçlerinin temizlenmesi, sokaklarımızın çamurdan temizlenmesi birkaç gün içerisinde tamamlanacak” diye konuştu.

Resim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla evini su basan vatandaşlara 5'er bin, iş yeri olan vatandaşlara 10'ar bin lira yardım yapılacağını belirten Vali Yerlikaya, vatandaşları şiddetli yağışlara karşı dikkatli olma konusunda uyardı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum