Erciş’e 'flamingo göç izleme terası' yapılacak;

Erciş’e 'flamingo göç izleme terası' yapılacak

Van Valisi Ozan Balcı, Erciş'te Flamingo Göçü İzleme Terası yapacaklarını açıkladı. Yaz boyunca Van Gölü havzasındaki sulak alanları mesken tutan flamingoları izlemek için Erciş'in Çelebibağı, Kasımbağı ve Gölağzı kıyılarında 'Flamingo Göçü İzleme Terası' yapılacak....

Bugünü Erciş ilçesini ziyarete ayıran Vali Ozan Balcı, ilçede bir dizi ziyaret, inceleme ve temasta bulundu.

Resim

VAN GÖLÜ’NÜN ERÇİŞ SAHİLLERİ TEMİZLENECEK

Van Gölü'nün Erciş sahillerinde dip çamuru temizliği yapılacak.

Vali Ozan Balcı, Erciş ziyaretinde sahil yolunda incelemelerde bulundu. Erciş'te dip çamurunun temizlenmesi için çalışmaların başlatılması talimatını veren Vali, dünya mirası Van Gölü'nün korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaşması için çalışacaklarını söyledi.

Vali Balcı, "Van Gölü havzası 234 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Flamingolar da önemli bir yere sahip. Bu güzelliğin yerli ve yabancı turistler tarafından kolayca izlenebilmesi için güzel bir alan inşa edeceğiz" dedi.

Resim

ÇOK KIYMETLİ BİR İLÇE

Vali Balcı, Erciş Kaymakamlığı'nı ziyaret ederken, kaymakamlık önünde muhtarlar, kanaat önderleri, siyasi parti ve STK temsilcileriyle tanıştı. Vali, "Erciş, çok kıymet verdiğimiz bir ilçemizdir. İlçemizin imarı, ihyası, inşası için destek vermekten büyük mutluluk duyarız. Amacımız, halkımızın huzuru, refahı ve esenliğidir. Eğitiminden sağlığına, sosyal politikasından sporuna, kültüründen turizmine, iletişiminden ulaşımına, içme suyundan altyapısına, hayvancılığından ticaretine kadar ilçemizin gelişmesi için hep birlikte yılmadan, yorulmadan çalışacağız" dedi.

Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, ilçede yapılan, devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında Balcı'ya brifing verdi.

Resim

SELÇUKLU MEZARLIĞI RESTORE EDİLECEK

Vali Ozan Balcı, Erciş'in Çelebibağı Mahallesinde bulunan Selçuklu Mezarlığı'nın restore edileceğini söyledi.

Çelebibağı Selçuklu Mezarlığı'nda incelemelerde bulunan Vali, "Türk İslam Mezarlığı'nın restorasyonu için planlamalara başladık. Restorasyonla tarihî mezarlığı aslına uygun olarak yenileceğiz. Kültür mirasımızı gelecek nesillere taşıyacağız" dedi.

Vali Balcı, Erciş'in Çelebibağı mahallesinde ikamet eden vatandaşların taleplerini de dinleyerek sıkıntıların giderilmesi için ilgililere talimat verdi.

Resim

SİZE 100 KOYUN VERELİM, FAİZSİZ

Vali Ozan Balcı, Erciş'in Çelebibağı mahallesinde kırsalda keçilerini otlatan Devran Kişioğlu ve Emrullah Çiçek ile sohbet etti. Basma su tulumbasını kullanarak su çeken Vali Balcı, tarım ve hayvancılığa büyük önem verdiklerini belirterek 10 bin aileye 1 milyon sıfır faizli koyun kredisi verdiklerini söyledi. “Babanıza söyleyin, size 100 koyun verelim, hem de faizsiz” diyerek koyun kredisini anlatan Vali, çocukları kitap hediye ederek gönderdi.

Vali Balcı, Erciş'te esnafları da ziyaret ederek hayırlı, bereketli kazançlar diledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum