7,6 büyüklüğündeki deprem anını yaşadı;

7,6 büyüklüğündeki deprem anını yaşadı

Yozgat Valisi Ziya Polat ve il protokolü, Deprem Simülasyon Tırı’nda 38 saniye süreyle 7,6 büyüklüğünde deprem anını yaşadı....

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından Yozgat’a gönderilen Deprem Simülasyon Tırı, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara afet farkındalık eğitimi veriliyor.

Resim

Deprem Simülasyon Tırı’nı Yozgat Valisi Ziya Polat, Milletvekili Ethem Sedef, Belediye Başkanı Celal Köse ve il protokolü ziyaret etti.

Simülasyon tırındaki aktiviteler hakkında bilgi alan Vali Ziya Polat ve il protokolü daha sonra Deprem Simülasyon Tırı’ında 38 saniye süreyle 7,6 büyüklüğünde deprem anını yaşadı.

Vali Polat ve beraberindekiler 45 saniye süren depremde masaların yanına çömelerek sarsıntının geçmesini bekledi.

Deprem Simülasyon Tırı 18-23 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda olacak.

Resim

AFETLERE HAZIR OLMAK ZORUNDAYIZ

Yozgat Valisi Ziya Polat, AFAD ekibine eğitimlerden dolayı teşekkür ederek, "Bu yıl AFAD tatbikat yılı. Biz de tatbikatlarımıza başladık ve devam edecek. AFAD Başkanlığımız da tırımızı gönderdi. Burada farkındalık oluşturmak için tırımız 1 hafta boyunca meydanda insanımıza deprem anını yaşatıp, deprem anında korunma yollarından çökmeyi kapanmayı tek tek anlatacağız. Biz afetlere hazır olmak zorundayız. Çünkü bizim bölgemiz ülkemiz afetlerin yaşandığı bir bölge. Ama şükürler olsun devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla, STK'lar ile hazır." dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum