Bitlis’te Selçuklu ve Osmanlı kıyafetleri defilesi;

Bitlis’te Selçuklu ve Osmanlı kıyafetleri defilesi

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, ‘Vadideki Şehrin Kadınları Projesi’ kapsamında düzenlenen Selçuklu ve Osmanlı Devleti ile Kurtuluş Savaşı döneminde Anadolu kadınlarının giydiği giysilerin sergilendiği defileye katıldı....

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Nene Hatun Girişimci Kadınlar Derneği tarafından ‘Vadideki Şehrin Kadınları Projesi’ kapsamında Eren Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen Selçuklu ve Osmanlı Devleti ile Kurtuluş Savaşı döneminde Anadolu kadınların giymiş oldukları giysilerin sergilendiği defileye katıldı.

Resim

Eren Üniversitesinde gerçekleştirilen defileye Vali Oktay Çağatay ile birlikte Belediye Başkanı Vekili Necmi Menteş, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Atlı, Nene Hatun Girişimci Kadınlar Derneği üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Bitlis’i anlatan kısa filmin gösterimi başladı. Film gösterisinin akabinde Nene Hatun Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Ferah Diba Zeydan yapmış olduğu açılış konuşması ile devam etti.

Resim

KADIN CİNAYETİ SIFIR

Programda yaptığı konuşmada her anlamda Bitlis ile gurur duyduklarını dile getiren Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Başka gurur kaynağımızda kadın cinayetinin sıfır olmasıdır. Biz Bitlis ile gurur duyuyoruz. Çünkü Bitlis gerçekten güzel bir şehir" dedi.

Resim

Vali Çağatay, "Yüzlerce tarihi esere sahip bir şehrimiz. 6 bin 700 metre karelik bir arazide Van Gölünün üçte ikilik kısmının bağrında barındıran bir şehir. Ama biz Bitlis ile gurur duyuyoruz kadın cinayetinin sıfır olduğu bir şehir. Tabii bu şehri yıllarca Doğu ve Güney Doğu Anadolu’yu kasıp kavuran terörle tanıdınız siz. Şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımı ve İçişleri Bakanımız arkamızda dağ gibi durdu bizler görevimizin gereğini yerine getirmeye çalıştık. Allah’a şükürler olsun tam bir huzur ikliminde insanların mesut bahtiyar bir şekilde yaşadığı bir şehir haline geldi. Bitlis’in üzerindeki terör belasını kardırınca sahip olduğu özellikleri devreye sokmak istedik. Dere üzerinde yıllarca kangren olmuş sıkıntıyı ortadan kaldırdık. Bir de baktık ki bir hazinenin üzerinde oturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum