Yeni 'Mobil AFAD' aracını inceledi;

Yeni 'Mobil AFAD' aracını inceledi

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nün araç parkına yeni katılan ‘Mobil Koordinasyon ve Haberleşme Aracı’nı inceledi. Doruk, mobil aracın sahada koordinasyonu sağlayacağını belirtti....

Artvin'de meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda sahada koordinasyonu sağlamak için AFAD Mobil Koordinasyon ve Haberleşme aracı hizmet vermeye başladı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AFAD kaynaklarıyla satın alına, özel olarak yaptırılan ve 775 bin liraya mal olan hizmet aracında incelemelerde bulundu.

AFAD İl Müdürü Kemal Şenlioğlu, aracın teknik özellikleri hakkında Vali Doruk'a bilgi verdi.

Resim

ACİL DURUM MERKEZİ OLACAK

AFAD Mobil Koordinasyon ve Haberleşme Aracının, afet ve acil durumların yaşandığı bölgede hareket edebilen bir acil durum merkezi işlevi göreceğini belirten Şenlioğlu, "Aracımız bir olayın yönetilmesinde eşgüdümün sağlandığı saha ofisi olarak hizmet verir. Mobil merkez, sistem odası, ofis alanı (işlem odası) ve mutfak kısmından oluşur” dedi.

İçerisindeki modüler ofis alanıyla masa üstü çalışmaların da yapılabildiğini belirten Şenlioğlu, “Ofis alanında, bilgisayar, sunucu, yazıcı ve led ekranlarla ekip olarak çalışmaya imkan verebilmektedir. Dış bölümünde ise kamera ve aydınlatma, alt bölümünde ise jeneratör barındırıyor" diye konuştu.

Resim

​​​​​​​Şenlioğlu, mobil koordinasyon aracının, bu gibi olayların yaşandığı yerlerde konumlandırılarak, brifing alımı, bilgilendirme ve kriz yönetimi gibi işlemleri daha hızlı ve pratik şekilde gerçekleştirmeye olanak sağlayacağını vurguladı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum