Bakan Soylu, Göle’nin köylerinde inceleme yaptı;

Bakan Soylu, Göle’nin köylerinde inceleme yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Milletvekili Orhan Atalay ve beraberlerindeki heyet, Göle ilçesinde deprem bölgesini ziyaret ederek depremden etkilenen vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi....

Deprem bölgesinde vatandaşlarla buluşmak üzere beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve AFAD Başkanı Yunus Sezer ile birlikte Ardahan’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Hüseyin Öner, Milletvekili Orhan Atalay, Göle Kaymakamı Haluk Koç ve diğer yetkililerle birlikte depremden etkilenen Balçeşme köyünde kurulan afet koordinasyon çadırında toplantı yaptı.

Resim

KÖYLERİ TEK TEK GEZDİ

Toplantıda Vali Hüseyin Öner, deprem ve sonrasındaki durumu anlatan bilgilendirme yaptı. Toplantının ardından depremden etkilenen köyleri tek tek gezerek vatandaşların taleplerini dinleyen Bakan Soylu, "6 köyde yaklaşık 102 evde hasar var. Bütün hasar tespitleri yapıldı. Allah'a çok şükür can kaybı yok, yaralanma yok. Bizim şimdi gücümüz yettiğince çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 455 çadır dağıtıldı, birçoğu da kuruldu. Battaniyeleri geldi. Ağır hasarlı evlere konteyner getiriyoruz. 85 ahır yıkıldı ama 40 küsüründe hayvan vardı. Onlara da hayvan çadırı getiriyoruz, altlarına beton dökeceğiz” dedi.

Resim

ELİMİZDEN GELEN HERŞEYİ YAPACAĞIZ

Bakan Soylu, şöyle devam etti: “Elimizden gelen herşeyi gücümüz yettiğince yapmaya çalışacağız. Aynı zamanda ağır hasarlı ve hasarlı olanlara 8 bin lira ilk etapta yardım yaptık. Sonrasına bakacağız. Ağır hasarlıları evleri yıkacağız inşallah. Ağır hasarlı olanlara da çok güzel evler Çevre, Şehircilk ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte yapıp çıkacağız.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum