Biçerdöverle çeltik hasadı yaptı;

Biçerdöverle çeltik hasadı yaptı

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, İpsala'da düzenlenen Çeltik Hasat Şenliğine katılarak, biçerdöverle çeltik hasadı yaptı....

Edirne Valisi Sn. H Kürşat Kırbıyık, Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal ile birlikte İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu beldesinde düzenlenen Çeltik Hasat Şenliğine katıldı.

Etkinliğe telefon ile bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çeltik üreticilerine TMO alımlarında ton başına 1000 TL fiyat artışı yapıldığının müjdesini verdi. Çiftçileri selamlayan Bakan Vahit Kirişci, Türkiye'nin her bir yanında bereketli bir hasat dönemi geçirildiğini söyledi.


ÇELTİĞİN YARISINI EDİRNE ÜRETİYOR

Vali H. Kürşat Kırbıyık ise, “Türkiye'deki çeltiğin neredeyse yarısını üreten bir şehirde, Edirne'deyiz. Yine bu çeltiğin neredeyse dörtte birini üreten bir ilçede, %25 civarında bir üretim payıyla İpsala'dayız” dedi. Tarımsal üretime son derece önem verdiklerini belirten Vali Kırbıyık, “Çiftçiliğin kendi doğası içerisinde belirli riskleri var. Bunu zaman zaman yaşıyoruz. Kimi sezon iklim etkiliyor, kimi sezon hastalıklarla mücadelede belirli olumsuzluklar yaşıyoruz. Ama yine de şükürler olsun bu sene üretim sezonunun iyi geçtiğini değerlendiriyoruz. Hastalıkların etkisi muhakkak olmuştur. Ama büyük oranda rekolteyi koruyoruz. İklim itibariyle çok büyük bir sorun yaşamadık” değerlendirmesinde bulundu.


Konuşmaların ardından Vali Kırbıyık ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, İpsala ovasında çeltik kurutma tesislerini ziyaret ettikten sonra biçerdövere binerek çeltik hasadı yaptı.

Çeltik hasat şenliğine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş ve üreticiler katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum