Dünya Kaykay Şampiyonası’nın startını verdi;

Dünya Kaykay Şampiyonası’nın startını verdi

Beş kıtadan, 30 ülkeden 130 sporcunun katıldığı İniş Kaykay ve Hız Kızağı Dünya Şampiyonası dünyanın en uzun pisti Hasan Dağı’nda Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun start vermesiyle başladı....

Aksaray’da 30 ülkeden 130 sporcunun katıldığı Dünya Kaykay İniş ve Hız Kızağı Şampiyonası, dünyanın en uzun parkuru olarak seçilen Hasan Dağı’nda başladı. Dünya şampiyonasının startını Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Enver Dinçe ve milletvekili Cengiz Aydoğdu verdi.

Resim

Dünya Yerçekimi ve Kaykay Sporları Federasyonu tarafından Çekya ve İtalya'nın ardından ilk kez Türkiye'de düzenlenen Dünya Kaykay İniş Şampiyonası ve Hız Kızağı Yarışması Hasan Dağı'nda renkli görüntülerle başladı.

30 farklı ülkeden 130 sporcunun katıldığı şampiyona ve yarışmalarda serbest antrenmanların ardından dünyanın en uzun parkuru olarak seçilen Aksaray Hasandağı Kaykay Parkurunda ilk 32 sporcu kaykay inişi gerçekleştirdi.

Resim

MÜTHİŞ BİR PARKUR

Federasyon yetkilileri ve il protokolü tarafından başlatılan eleme turunda 32 sporcu 12 farklı dönüşte kıyasıya mücadele etti. Elemelerde mücadele eden 32 sporcu yarın yapılacak olan Çeyrek Final ve Yarı Finallerde 4'erli gruplar halinde finale çıkmak için mücadele edecek.

130 sporcunun tamamının eleme usulü ile çeyrek ve yarı finale hak kazanması halinde 4'erli son gruplar Hasandağı Bozkurt Düzlüğüne iniş yapacak. Hem Kaykay İniş Şampiyonası hem de Hız Kızağı Yarışması Finalleri Helvadere beldesinde gerçekleştirilecek.

Resim

TÜRKİYE’DE İLK DEFA YAPILIYOR

Federasyon Temsilcisi Cüneyt Gazioğlu, “Bugün Türkiye'de ilk defa olacak bir organizasyonla karşı karşıyayız. Dünya Kaykay İniş Şampiyonası burada yapılacak. Aynı zamanda yine Dünya Hız Kızağı Yarışması bu parkurda Hasandağı'ndan aşağıya yapılacak. 3.2 kilometrelik müthiş bir parkur var, 12 dönüş var. Bu araçlar 150 kilometreye hatta 160 kilometreye varan hızlara çıkıyorlar. Çok çekişmeli bir eleme günü. Bugün aslında 32 tane yarışmacı var, en son finale kalan dünyanın en hızlıları bunlar olacak. Bu elemenin ardından da yarın dörtlü olarak asıl yarış olacak. Bir Formula 1 heyecanı bile burada yaşanabilir. Çünkü 12 dönüş olduğu için yarışmacılar sürekli bir birini geçmiş olacaklar. Parkur içerisinde çok heyecanlı bir yarış olacağını düşünüyoruz. Yarışma konusunda, parkur konusunda yarışmacılar olağanüstü olduğunu söylüyorlar” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum