Uluslararası öğrencilere ‘Hoş geldiniz’ dedi;

Uluslararası öğrencilere ‘Hoş geldiniz’ dedi

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenci Oryantasyon ve Tanışma Toplantısı’na katıldı....

Etkinlikte açılış konuşması yapan Vali Kırbıyık, "Bu yıl şehrimizde yeni eğitim görmeye başlayan arkadaşlarımız için hayatınızda yeni bir döneme başlıyorsunuz, yeni bir süreç başlıyor, yeni bir ülke, yeni bir şehir, yeni bir üniversite. Hepinize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

40 yıla merdiven dayamış yaklaşık 42 bin öğrencisi olan bir üniversite öğrenim göreceklerini belirten Kırbıyık, “Edirne çok kültürlülüğe alışık bir şehir. Uzun süre payitahtlık yapmış olmanın yaşadığı bir avantaj var. Dolayısıyla bu şehir misafiri sever, bu şehir diğer ülkelerden gelen kardeşlerini, komşularını sever. Siz bu şehre çok yakışacaksınız, çok şey katacaksınız. İnşallah bu şehirden de çok şey öğrenmiş ve kazanmış olarak ülkelerinize dönmüş olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Resim

Açılış konuşmalarının ardından T. Ü. Rektör Yrd. ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Türkyılmaz, üniversitenin etkinlik ve faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaparak bilgilendirmelerde bulundu.

Program bilgilendirmenin ardından Uluslararası Öğrencilerden kurulu müzik grubu tarafından verilen mini bir konser ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum