‘Lavanta Kokulu Safran Bahçesi’nde ilk hasat;

‘Lavanta Kokulu Safran Bahçesi’nde ilk hasat

Karabük Valisi Fuat Gürel ile eşi Özlem Aras Gürel, ‘Lavanta Kokulu Safran Bahçesi’ projesi kapsamında yetiştirilen Lavanta ve Safranların ilk hasadına katıldı....

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde düzenlenen 1. Safran Çalıştayı kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başvuru sahibi, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasının proje ortağı ve Karabük Valiliği, Karabük İl Özel İdaresi ile Safranbolu Kaymakamlığının proje iştirakçisi olduğu “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi” projesinin tanıtımı yapılarak yetiştirilen Lavanta ve Safranların hasadı gerçekleştirildi.

Resim

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi” projesinin tanıtım programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kurum müdürleri, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar ve Yönetim Kurulu üyeleri, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, STK Temsilcileri, çalıştaya katılan akademisyenler ve davetliler katıldı.

Resim

Protokol konuşmaları ile başlayan programda 1. Safran Çalıştay’ına katılan akademisyenlere çalıştaya vermiş oldukları katkılar için Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi.

Tanıtım programı Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel ile protokol üyelerinin “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi” projesi ile Gayza Köyünde 15 dekar safran, 30 dekar lavanta ve müştemilatla birlikte 55 dekar arazide üretimi yapılan Safran ve Lavanta hasatı yapması ile sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum