Malatya Cemevi’nin temeli dualarla atıldı;

Malatya Cemevi’nin temeli dualarla atıldı

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı (CEM) Malatya Şubesi tarafından Cemal Gürsel Mahallesinde yapılacak olan Malatya Cemevi ve Kültür Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı....

Temel atma törenine Vali Hulusi Şahin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, CEM Vakfı Genel Başkan Vekili Hasan Sezgin, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Resim

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CEMEVİ

Modern mimari kullanılarak yapılacak olan Türkiye’nin en büyük Cemevi ile ilgili bilgiler verilmesinin ardından bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “Fıtratımız iyi ve kötüyü bilmek üzere var olmuştur. Alevilik nedir diye sorsalar; ben ‘İyilerin Yoludur’ derim” ifadesini kullandı.

Alevilik Kültürünün Türk Milli kültürü olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Orta Asyadan, mücadele içinde süzüle süzüle gelen hem varlık mücadelemizi hem de insanlık ailesi içerisindeki şerefli konumumuzu ortaya koyan büyük bir kültürün temsilciliğidir. Muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere devredilmesi gerekir” dedi.

İstanbul CEM Vakfı Dedelerinden Gazi Karababa’nın duaları ile Vali Hulusi Şahin ve beraberindekiler tarafından temel atma töreni yapıldı.

Resim

Cemevi projesinde; 750 kişilik Cem salonu, 1000 kişilik Taziye Salonu, Ceme hazırlık odaları, Kitap-Hediyelik eşya satış yerleri, Kermes salonu, 3 adet kurs odası, Kütüphane, Zakir Odası, Dede Odası, 750 kişilik Yemekhane, 120 Kişilik Seminer Odası, ayrıca 60 araçlık otopark ve diğer sosyal donatılar bulunuyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum