Çocuklar ‘geleneksel oyunları’ çok sevdi;

Çocuklar ‘geleneksel oyunları’ çok sevdi

Bingöl Yedisu Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen ve Dünya Etnospor Konfederasyonuna bağlı Etnospor Deneyim Merkezinin de desteklediği, Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği'nde çocuklar gönüllerince eğlenirken, büyükler de kendilerine eşlik etti....

Gün boyu süren etkinlikte okullarda bulunan 430 öğrenci ve ilçe halkı gönüllerince eğlendi.


Bugün sabah saatlerinde büyük bir coşku ile başlayan ve akşama kadar süren şenlikte ata ve ecdadın yerelde oynayıp geleneksel hale getirdikleri okçuluk, mas güreşi, mangala, ok savaşları, kol kapama, dokuztaş, üçtaş, topaç, çember baz oyunu, çömlek oyunu, kale oyunu, atlı cirit, ebru sanatı ve el sanatı gibi farklı geleneksel sporları ve oyunları deneyimleme fırsatı buldu.

Şenliğin açılış programına Kaymakam Furkan Başar, Belediye Başkanı Ömer İsen, Ak Parti İlçe Başkanı Rauf Atuk, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb.Dr. Emre Cihan Ateş, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Resim

Kaymakam Başar, amaçlarının ilçede eğitim gören çocukların tamamının bu şenliğe katılımını sağlayarak unutulmaya yüz tutmuş ata oyunlarını çocuklarla buluşturmak olduğunu söyledi. Başar, çocukların oyun ve eğlencedeki mutlu yüzlerinin hayatlarının tamamına yansımasını temenni ederek, bol eğlenceli bir gün diledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum