Aile Eğitim Programı ile daha güçlü bir aile ve toplum hedefleniyor;

Aile Eğitim Programı ile daha güçlü bir aile ve toplum hedefleniyor

Mardin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ömran Gündüz, AEP (Aile Eğitim Programı) eğiticileri ile değerlendirme toplantısı yaptı....

Gündüz, aile bireylerinin karşılaştıkları sorunları en aza indirilebilmeleri ve sorunların aile odağında çözülmesine yönelik olarak Aile Eğitim Programı (AEP) sunulduğunu hatırlattı.

Ömran Gündüz, programda çeşitli modüllerden oluşan eğitimler bulunduğunu, AEP eğiticileri tarafından Mardin merkez ve ilçelerinde tüm kesimlere bu eğitimlerin verildiğini kaydetti.

Resim

10 YILDA 2,5 MİLYON AİLEYE ULAŞTI

2012 yılında başlatılan ve 10 yılda 2,5 milyon aileye ulaşan AEP sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Aile Eğitim Programı (AEP) ailelerin, aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilen 5 alanda toplam 28 modülden oluşuyor.

EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM DE VAR

Programın içeriğinde; Aile Eğitim ve İletişimi Alanı’nda, Hayatın İlk Çeyreği, Evlilik Ve Aile Hayatı, Aile Yaşam Becerileri, Okul ve Aile Üstün Yetenekli Çocuklar ve Aileleri, Değerlerin Edinilmesinde Ailenin Rolü, Tek Ebeveynli Aileler başlıkları yer alıyor.

İktisat Alanı eğitiminde ise, Aile Bütçesi ve Kaynak Yönetimi, Finansal Okuryazarlık, Enerji Tasarrufu, Aile ve Alışveriş, Teknoloji bağımlılığı, Bilinçli Medya Kullanımı, Aile ve İnternet başlıkları bulunuyor.

Sağlık Alanı modülünde de, Sağlık Okuryazarlığı, Sağlıklı Yaşama ve Hastalıklardan Korunma, Çocuk ve Ergen Sağlığı, Üreme Sağlığı ve Sağlıklı Annelik, Yaşlı Sağlığı, İlk Yardım, Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma başlıkları yer alıyor.

Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nda ise, Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Sağlık, Aile Hukuk Rehberi, Evlilik Öncesi Eğitim konularında bilgiler aktarılıyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum