Çocuk Elçiler Projesi ile kültürel dostluk kurulacak;

Çocuk Elçiler Projesi ile kültürel dostluk kurulacak

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki okullarda öğrenim gören Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler arasında kültürel etkileşim, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla hayata geçirilen Çocuk Elçiler Projesi’nin hazırlık toplantısı yapıldı....

Çankaya Kaymakamı Murat Duru başkanlığında, Çankaya’daki orta okullarda öğrenim gören Türk uyruklu öğrencileri ile Milletlerarası Okullar ve Büyükelçilik Okullarında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler arasında kültürel etkileşim, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmek, Türk kültürünü yabancı misafirlere tanıtmak ve hoşgörü iklimine katkı sağlamak amacıyla Kaymakamlık tarafından başlatılan Çocuk Elçiler Projesi'nin Milletlerarası okul müdürleri ile hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Resim

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

Projenin farklılıkların zenginlik olduğu gerçeği üzerine kurgulandığını belirten Kaymakam Murat Duru, “Renklerimiz, dillerimiz, ülkelerimiz, kültürlerimiz farklı olabilir ancak bizler aynı gezegende yaşıyoruz. Bizler her şeyden önce insanız. Aslında ortak noktamız farklılıklarımızdan daha fazla. Çocuklarımız geleceğe uzanan dallarımız, umutlarımız, dünyadaki bütün güzel renklerin temsilcileridir” ifadesini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum