Dünya arıcılığının geleceği Muğla’da konuşuldu;

Dünya arıcılığının geleceği Muğla’da konuşuldu

15 -19 Kasım 2022 tarihlerinde 4 gün süren 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine 14 ülkeden yaklaşık 3000 kişi katıldı....

Resim

Marmaris'te gerçekleşen 4 günlük kongrede arıcılıkla ilgili 2 ayrı salonda bilimsel sunumlar yapıldı ve eğitimler, konferanslar düzenlendi. Hem üreticilerin hem de sektörün sorunları gündeme getirildi.

Panelin 4. gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteğiyle hayata geçecek “Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi güdümlü projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere katılan arıcılara törenle sertifikaları verildi.

Resim

Programa, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticiler ve sektör temsilcileri katıldı.

Ana Arı Yetiştiriciliği ve Apiterapik Ürün Eğitimi” alan arıcılar için gerçekleştirilen sertifika töreninin sonunda gazeteci ve sunucu Arkeolog Mesut Yar’ın moderatörlüğünü yaptığı "Muğlalı Arıcıların Geleceği" panelinde hem üreticilerin hem de sektörün sorunları gündeme getirildi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum