Şehit Necmettin öğretmen kabri başında anıldı;

Şehit Necmettin öğretmen kabri başında anıldı

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve eşi Sibel Taşbilek, Torul Kaymakamı Orhan Ayaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile öğretmenler, şehit Necmettin Yılmaz öğretmenin Torul'a bağlı Demirkapı köyündeki kabrini ziyaret etti....

ResimKABRİNE KARANFİL BIRAKILDI

Görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden, memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kabri başında anıldı.

Şehidin babası Hamit, annesi Gülay ve ağabeyi Ahmet Yılmaz'ın da katıldığı ziyarette, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından Necmettin öğretmenin kabrine karanfil bırakıldı.

ResimÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLAMAK İÇİN GELDİK

Vali Taşbilek, Necmettin Yılmaz'ın eğitim şehidi olduğunu, milletin aydınlanma davasına hizmet ettiği sırada menfur bir saldırıya uğradığını söyledi.

Vatanın birliği ve beraberliği uğruna can veren şehitlere millet olarak minnettar olduklarına işaret eden Taşbilek, "24 Kasım'da manevi huzurunda şehidimizin Öğretmenler Günü'nü kutlamak, ona minnet ve şükranlarımızı sunmak için ziyarette bulunduk” dedi.

Resim

MEMLEKETİNE DÖNERKEN KAÇIRILMIŞTI

Yaz tatilini geçirmek için 16 Haziran 2017 günü görev yeri Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı İlkokulundan memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesine dönerken PKK terör örgütü mensupları tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür ilçesi civarında aracı yakıldıktan sonra kaçırılarak şehit edilen ve bölgede 27 gün süren arama çalışmalarının ardından cansız bedeni 12 Temmuz 2017'de Pülümür çayında bulunan 8 aylık sınıf öğretmeni 24 yaşındaki Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2017 tarihinde ilçeye bağlı Demirkapı köyünde son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum