Tarih ve kültür turizmine ilgi arttı;

Tarih ve kültür turizmine ilgi arttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Muğla Valiliği himayesinde yapılan çalışmalarla Muğla’nın dört bir tarafında tarih gün yüzüne çıkarılıp turizme kazandırılırken, ziyarete gelenlerin tarih ve kültür turizmine olan ilgisi arttı....

Resim

Deniz, kum, güneş turizmi olarak bilinen klasik turizmin yanında geliştirilen yeni turizm modelleri ile dikkati çeken Muğla'da Tarih ve Kültür turizmin altyapısı ve üstyapısı Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın himayesinde ve talimatıyla Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının destekleri ile geliştiriliyor.

Resim

Muğla YİKOB, 2022 yılında 28 arkeolojik kazı alanına sağladığı uzman personel dâhil toplam 590 kişilik istihdam ile bir yandan yıl boyunca Muğla’daki arkeolojik kazılara destek olurken, diğer yandan kazıların yapıldığı kırsal mahallelerin kalkınmasına da katkı sağlıyor.

Muğla'nın Tarih ve Kültür Turizmi altyapısının güçlendirilmesi kapsamında antik kentlerdeki çalışmalar için yaklaşık Muğla Valiliği tarafından yaklaşık 50 milyon destek sağlandığını belirten Vali Orhan Tavlı, antik kentlerde yapılan çalışmalarla bir yandan tarihi ve kültürel zenginliklerin gün yüzüne çıkarılırken, diğer yandan da tarih ve kültür turizmi altyapısının güçlendirildiğini ifade etti.

Resim

Antik kentlerde çalışanların kazı alanlarına yakın kırsal mahallelerden olması nedeniyle bu çalışmaların kırsal kalkınma modeline dönüştüğünü vurgulayan Vali Orhan Tavlı, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Vali Tavlı, 2022 yılında tarihi ve kültürel alanların yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyle buluştuğunu, yapılan çalışmalarla her yerinden adeta tarih fışkıran Muğla'nın tarih ve kültür turizminde de hak ettiği yere geleceğini ifade etti.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum