Aşçılık öğrencileriyle pasta yaptı
Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik rehberliğinde mutfak atölyesinde, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş ile birlikte gençlerin yaptıkları lezzetleri tadıp, heyecanlarına ortak oldu....
Etkinlikte
farklı yaş gruplarında olan misafir öğrencilere önce mutfak ekipmanları ve
baharatlar, ardından aşçılık programı ikinci sınıf öğrencilerinin rehberliğinde
Türk mutfağından Afyonkarahisar özelinde yapılan yemekler tanıtıldı.
Vali Kübra
Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş ile birlikte daha önce hazırlanmış
kekleri öğrencilerle birlikte süsleyerek kendilerine ikram edilen tatlıları
tattı.
Öte
yandan Aşçılık Uygulama Mutfağı sayesinde öğrencilerin aldığı eğitimlerle
ulusal ve uluslararası ün yapmış kurumlarda çalışabileceğini ifade eden Vali
Yiğitbaşı, Gastronomi şehri olarak üniversitede bu alanda faaliyet gösteren tüm
kurumların önemini vurguladı.
Afyon’un
geleneksel lezzeti olan Vişneli Paluze ile Kaymaklı baklava kıtırı, cup cake ve
Kurabiye çeşitlerinin yapıldığı etkinlikte, tatlıların krema, kaymak ve meyve
ile süslenmesinde öğrencilerin istekle ve heyecanla bu uygulamadan keyif
aldıkları gözlemlendi.
Öğretim görevlisi Tansu Çelik, Unesco tarafından Gastronomi şehri seçilen Afyonkarahisar’ın lokal lezzetleri içinde yer alan vişne, yumurta, tavuk patates, kaymak ürünlerine yer verilerek öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Öğretim
görevlisi Erkan Çelik ise; Afyonkarahisar’ın özel gün tatlıları arasında yer
alan Paluze tatlısının özellikle doğum ve davet yemeklerinde sunulan sağlıklı
besleyici bir tatlı olduğunu, öğrenciler tarafından ilgiyle hazırlanıp
tüketildiğini ifade etti.
Yapılan
ürünler etkinlik sonunda tüm öğrencilerle beraber paylaşıldı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.