Arama
Arama Sonuçları
Antalya'nın coğrafi işaretli lezzetleri Konyaaltı'nda tanıtıldı
Antalya, geleneksel lezzetlerini Konyaaltı’nda düzenlenen programla tanıttı. Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte coğrafi işaretli ürünler ve yöresel yemekler öne çıkarılarak kentin gastronomi mirasına vurgu yapıldı.
''Mutfak; kültür, sanat, zarafet, asalet ve dostluk demek''
Van Valiliği öncülüğünde düzenlenen 3. Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'na katılan Vali Ozan Balcı, ''Mutfak; kültür, sanat, zarafet, asalet, dostluk ve bir milletin bütün unsurlarıyla beraber kültürü demek hayalleri demektir'' dedi.
"Gaziantep seni çağırıyor"
GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde festival alanını gezen ve yemek yarışmalarını izleyen Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Gaziantep seni çağırıyor" dedi.
Coğrafi işaret başvurusu yapılan Camili bal kabağı hasat edildi
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Tarla Günleri etkinliğinde, coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı Camili bal kabağı hasadı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin, ''Antalya Kabak Tatlısı, Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapılır'' dedi.
“Çocuklarımızı manevi değerlerle buluşturmalıyız”
Nezihe Uygun 4-6 Yaş Kur’an Kursu'nun açılışında konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, "Toplumda her geçen gün aile bağlarının ve değerlerin zayıfladığını üzülerek görüyoruz. O nedenle çocuklarımızı manevi değerlerle buluşturmalıyız" dedi.
Turizmin incisi Kemer, yerel ürünleriyle de markalaşacak!
Antalya Kemer'in yerel değerlerini markalaştırmak için toplantı düzenleyen Kaymakam Ahmet Solmaz, ''Kemer sadece turizmin değil aynı zamanda zengin tarım ürünleri ve gastronomi ile de marka şehir olma potansiyeline sahip'' dedi.
Şanlıurfa turizmde temiz sayfa açıyor: ''Şanlıurfa artık ülke ölçeğinde değil, dünyaya açılan bir turizm şehri''
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, Balıklıgöl çevresi ve Tarihi Hanlar Bölgesi’nde faaliyet gösteren 421 işletmeye yönelik başlatılan hijyen ve kalite eğitim programında konuşan Vali Hasan Şıldak, ''Şanlıurfa bir tarım, sanayi, kültür şehri ve aynı zamanda turizm şehridir. Çünkü turizm ögeleri çok güçlü, turizm çeşitlilik imkanları çok fazla ve Şanlıurfa artık ülke ölçeğinde değil, dünyaya açılan bir turizm şehridir'' dedi.
Kahta'nın zengin mutfak kültürü tanıtılacak
Adıyaman Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, ilçenin zengin mutfak kültürünün tanıtılması amacıyla hayata geçirilecek olan "Gastronomi Atlası" projesi için görüşmeler yaptı.
Vali Çalgan, yemek yarışmasında jüri üyesi oldu
Çorum Valisi Ali Çalgan, Gastronomi Günleri Yemek Yarışması'nda jüri üyesi oldu. Vali Çalgan, geleneksel yemekleri tek tek tadıp, puan verdi.
''Sofra sadece yemek yenilen bir yer değil, sevginin muhabbetin merkezidir''
Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine katılan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, ''Mutfak, kültürümüzün temel taşıdır. Sofra, bizim için sadece yemek yenilen bir yer değil; sevginin, muhabbetin, hatırın ve kültürel aktarımın merkezidir'' dedi.
''Hakkâri sadece dağlarıyla değil, köklü mutfak kültürüyle de Türkiye’nin yükselen değeri''
Hakkâri Yöresel Ot Festivali'ne katılan Vali Ali Çelik, ''Hakkâri; sadece dağları, yaylaları ve eşsiz manzaralarıyla değil, aynı zamanda köklü mutfak kültürü ve endemik bitki çeşitliliğiyle Türkiye’nin yükselen değeri haline gelmektedir. Bu süreçte yaklaşık 130’a yakın özgün yemek tespit edilmiş, tarifler oluşturulmuş ve coğrafi işaret başvuruları yapılmıştır'' dedi.
Ünlü şef ile Vali Aksoy, Eskişehir'in lezzetlerini masaya yatırdı
Ünlü şef Hazer Amani, televizyon programı için geldiği Eskişehir'de Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Vali Aksoy, Eskişehir’in gastronomik zenginliğini vurgulayarak bu değerlerin turizme olan katkısına dikkat çekti.
"Toplumda her işi yapacak insana ihtiyaç var"
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini ziyaret ederek , oda başkanları ile bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Yeni bir çalışma başlatıyoruz. Toplumda her işi yapacak insana ihtiyaç var. Çocuklara mesleki eğitimi sevdirip onları bu alanlara yönlendireceğiz" dedi.
Muğla'nın binlerce yıllık antik tatlarına Gourmand Awards’tan iki ayrı ödül!
Muğla’nın binlerce yıllık mutfak mirasını kayıt altına alan “Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı” kitabı, gastronomi dünyasının en prestijli yarışmalarından Gourmand Awards’ta iki kategoride ödüle layık görüldü. Arkeologlar, gastronomi uzmanları ve kazı başkanlarının katkılarıyla oluşturulan bu eser, alanında Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyor.
Erzurum mutfağından 4 ürün daha tescillendi: ''Türkiye'nin en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip üçüncü ili''
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum mutfağına ait 4 ürünün daha tescillenerek koruma altına alınması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Vali Çiftçi, '' Cağ kebabından kadayıf dolmasına, ehram dokumacılığından Oltu taşına kadar 60 ürünümüz coğrafi işaret tesciline sahiptir. Erzurum, Türkiye’de en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip üçüncü il konumundadır ve bu konumunu daha da ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
Engelleri aşan merkez: Vali Akın'dan DOSD Meram’a tam not
Konya Valisi İbrahim Akın, Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi’ni (DOSD Meram) ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Vali Akın, ''Bu merkez, onların sosyal hayata katılımını desteklerken bağımsız bir yaşam sürdürebilmeleri için gereken davranışları öğrenmelerine de yardımcı oluyor. Aynı zamanda çocuklarımızın ailelerine yönelik eğitimlerle ebeveynlerin çocuklarının gelişimine katkı sunmaları sağlanıyor'' dedi.
Edirne'de "Küçük Ustalar" hayata hazırlanıyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, "Küçük Ustalar Hayatı Öğreniyor" projesi kapsamında faaliyet gösteren Günlük Yaşam Becerileri Evi’ni ziyaret etti. Vali Sezer, öğrencilerin eğitim sürecinde kazandıkları özgüven ve becerilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin gençlerin kişisel gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti.
Ağrı’nın yöresel lezzetleri yarıştı, herkes kazandı!
Ağrı Valiliği öncülüğünde düzenlenen "Yöresel Lezzetler Aileler Yarışıyor" etkinliği, Vali Mustafa Koç'un katılımıyla gerçekleşti. Programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Koç, ''Katılan tüm aileler gönlümüzde birincilik kazandı. Kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğu'' dedi.
İstanbul Valisi Davut Gül: Her miras bir emanet niteliğinde
Bu yıl “Miras ve Menü” temasıyla düzenlenen 9. Gastromasa İstanbul Uluslararası Gastronomi Konferansı ve Fuarı, İstanbul’da başladı. Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Her miras, bir emanet niteliğindedir. Ürünlerin muhafazası, gelecek kuşaklara aktarımı ve kalitenin korunması hepimizin ortak sorumluluğu. Gastromasa etkinliğinin şehrimize, ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
Dünyada bilinen ilk mutfak kültürünün adresi Şanlıurfa
Anadolu Gastronomi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ünlü Şef Ömür Akkor, Karahantepe’de 11 bin 500 ila 12 bin yıl önce insanların bir araya gelerek yemek yapma ve yemek yeme kültürüne sahip olduğunun laboratuvar raporlarınca kanıtlandığını ve bilinen daha eski bir oluşumun dünya genelinde kayıtlara geçmediğini söyledi.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
Kentteki sahipsiz hayvanlara sıcak bir yuva olacak
Kütahya Valisi Musa Işın, Şaphane Bölgesel Hayvan Bakımevi inşaatını yerinde inceledi. Vali Işın, "Proje, Şaphane’de 70 dönümlük bir alan üzerine inşa ediliyor. Proje tamamlandığında, il genelindeki tüm sahipsiz hayvanlara hizmet verecek" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
Hasta yakınlarına çorba ikram etti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olası afet durumlarında kullanmak üzere hazırlanan mobil mutfaktan ilk çorba ikramını Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakını vatandaşlara yaptı.
Gürün Kaymakamlığından coğrafi işaret atağı
Sivas’ın Gürün ilçesinde yetişen ve birbirinden güzel meyveler arasında yer alan “Ayvaniye Elması”, Gürün Kaymakamlığı ve Belediyesi girişimleriyle coğrafi işaretli ürün olarak raflarda yerini alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulunuldu.
Yemek yarışmasında jüri üyeliği yaptı
Malatya Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 14-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kale Turizm ve Otel İşlemeciliği Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek düzenlenen etkinliğe katıldı.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
73 yaşındaki Güler teyzeye doğum günü sürprizi
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, daha önce hiç doğum günü kutlamayan 73 yaşındaki Güler Akbaş’a sürpriz yaptı. Yaş pasta ve hediyelerle Güler teyzeye ziyarete giden Kaymakam Karaloğlu, teyzeye mutlu yıllar diledi.
Özel yüreklerle mantı açtı, basketbol oynadı
Isparta Valisi Aydın Baruş, 18 yaşından büyük engellilere hizmet veren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Engellilerle mantı açıp müzik atölyesinde ritim tutan Vali Baruş, kursiyerlerin spor etkinliklerine de eşlik etti.