“En büyük engel empati yapmamak”;

“En büyük engel empati yapmamak”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Mevlâna Kültür Merkezi Sema Salonunda program düzenledi. Özel çocuklar ve gençler icra ettikleri marş ve ezgilerle salona gelen misafirleri karşıladı....

Resim

Programa katılan ve Dünya Engelliler Günü'nü kutlayan Konya Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, en büyük engelin empati yapmamak olduğunu vurguladı.

Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, “Toplumsal bilincin ve farkındalığın artırılması açısından anlamlı bir gündeyiz. Engellerin sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, yardımına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur. En büyük engel empati yapmamaktır” dedi.

Resim

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLALIM

Vali Yardımcısı Erdoğan, “Toplumların gelişmişlik düşeyleri insana verilen değer ile orantılı olup engelli kardeşlerimizin her türlü imkanlarına özgürce ve rahatlıkla yararlanabilmeleri bu devrin en büyük göstergesidir. Huzurlu bir şekilde yaşayabilmek için mücadele eden ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak, hayatlarını kolaylaştırabilmek, desteklemek ve önlerindeki tüm engeli kaldırmak, onlara hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Bu vesileyle engellilerimizin toplumsal yaşama katılma ve zoru başarma yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumuzu belirtiyor, herkesi engelli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-12-02-at-12-51-45-1.jpeg

EĞİTİMLE TOPLUMA KAZANDIRILIYORLAR

Engelli vatandaşların eğitimle topluma kazandırıldıklarını vurgulayan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de, “Engelli kardeşlerimizin her yönden etkin ve üretici insanlar olarak toplumsal yaşama katılmalarını görmek bizleri mutlu etmektedir. Engelli kardeşlerimizin insan onuruna yakışır biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılan en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum