Van kütüphanelerindeki kitap sayısı ikiye katlanıyor;

Van kütüphanelerindeki kitap sayısı ikiye katlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Van’a gönderilen 97 bin 500 kitap ilçe kütüphanelerine dağıtıldı....

Resim

Van İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Vali Ozan Balcı, “230 bin olan kitap sayımızı bugün 97 bin kitap alarak yüzde 50 artırmış oluyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde tekrar 100 bine yakın kitap alımı yapacağız. Böylece ilçe halk kütüphanelerindeki ve il halk kütüphanesindeki kitap varlığımızı yüzde 100 artırmış olacağız” dedi.

Resim

KİTABIN YENİ BAŞKENTİ

Vali Balcı, “Kitabın yeni başkenti sloganıyla okuma kültürüne katkı sağlamak, özellikle de çocuklarımızın iyi bir kitap okuyucusu olmaları için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kütüphane yapımlarından kitap alımlarına, kitap okuma etkinliklerinin düzenlenmesine kadar bir sürü güzel iş gerçekleştiriyoruz. Nitelikli kültür sahibi olabilmek için nitelikli bilgiye sahip olmak gerekir. Nitelikli bilgi sahibi olmanın en güzel yolu da kitap okumaktır” dedi.

Resim

BEBEK VE ÇOCUK KÜTÜPHANESİ KURUYORUZ

Kitap okumayı çok önemseyen Vali Balcı, “Her çocuğun yemek yemek gibi su içmek gibi kitap okumaya özel bir vakit ayırması gerektiğini düşünüyorum. Ben de eğitimi, bilgiye, bilime, kitaba okumaya, yazmaya dost bir idareci olarak bu okuma faaliyetlerini desteklemekten büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye’de ilk olarak 13 ilçemize birden bebek ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Böylece okuma kültürünün çocukken kazanılmasına katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Resim

YENİ HALK KÜTÜPHANESİ YAPIYORUZ

Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile beraber yeni bir il halk kütüphanesi yapacaklarını belirten Vali Balcı, “Şu anda 254’e yakın okul kütüphanesini yeniledik. Bir milyona yakın da kitap temin edeceğiz. 6 ay içerisinde Van, Türkiye’nin en zengin okul kitaplarının, kütüphanelerinin olduğu bir il haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Dağıtım törenine Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Erol Uslu ve kütüphaneciler katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum