32 okula Matematik atölyesi;

32 okula Matematik atölyesi

Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta’da oluşturulan 32 Matematik Atölyesi’nden ikisinin açılışına katılarak, öğrencilere matematiği sevdirmek istediklerini söyledi....

Resim

Isparta Eğitimin Niteliğini Geliştirme Projesi (ENGEP) kapsamında yenilikçi öğrenme ortamlarına yönelik çalışmalara devam ediliyor. Isparta ENGEP çalışmalarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Matematik Seferberliği’ kapsamında Isparta’da toplam 32 okulda Matematik Atölyesi oluşturuldu. Bu atölyelerden olan Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi ve Hacı Şefik ve Yüksel Dönbekçi Ortaokulu’nda bulunan Matematik Atölyelerinin açılışı Vali Aydın Baruş tarafından gerçekleştirildi.

Resim

Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi Matematik Atölyesi açılışı öncesinde Vali Baruş, dünya çapında çevrimiçi olarak düzenlenen bir matematik yarışması olan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda farklı oturumlarda dünya birincisi olan Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden, Bahçeşehir Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Emir Talha Yıldızhan’a ve yine Bahçesehir Koleji İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Havva Ebrar Can’a başarı belgesi ve çeşitli hediyeler takdim ederek başarılarını kutladı. Vali Baruş öğrencilerin öğretmenlerine de başarı belgesi vererek tebrik etti.


Ardından Matematik Atölyesinin açılışını öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Vali Baruş, “Projenin önemli ayaklarından birisi de yenilikçi öğrenme ortamlarının okullarımızda yaygınlaştırılması, bu çerçevede fiziki mekanlara uygun olan okullarımızda matematik atölyeleri açıyoruz. Bu matematik atölyelerini de öğrencilerimize matematiği sevdirmek, değişik bir ortamda onların matematik yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.


Açılış sonrasında atölyede oluşturulan stantları tek tek dolaşan Vali Baruş öğrencilerle uzunca bir süre matematik ve eğitim üzerine sohbet etti.

Daha sonra Hacı Şefik ve Yüksel Dönbekçi Ortaokulu’nda oluşturulan Matematik Atölyesinin açılışına katılan Vali Baruş okulu yaptıran   müteveffa Hacı Şefik Dömbekçi’nin eşi Yüksel Dönbekçi ve öğrencilerle birlikte atölyenin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum