Arama
Arama Sonuçları
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
"Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek çok önemli"
Öğretmenler Arası Matematik Dersi Özgün Oyun ve Etkinlik Geliştirme Materyal Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek ve onların bu alandaki gelişimlerini sağlamak büyük bir önem taşıyor" dedi.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
"Seni bu ülkenin yetiştirdiğini asla unutma"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) kabul alan İrem Gülce Yazgan'ı tebrik etti. Vali Aslan, "Çok güzel bir okula eğitim için gidiyorsun, hayatın başarılarla dolu olsun ama seni bu ülkenin yetiştirdiğini asla unutma" dedi.
Tahtada öğrencilerle soru çözdü
Kars Digor Kaymakamı Hasan Musab Okatan, Sorguçkavak Köyü İlkokulu öğrencilerinin dersine katıldı.
“İlk hayalimiz çevremizi iyiliklerle yeşertmek olmalı”
Hakkari Valisi Ali Çelik, öğrencilerle geleceğe dair hayalleri hakkında sohbet etti. Vali Çelik, “İlk önce hepimiz iyi bir insan olmak için çalışacağız. İlk hayalimiz çevremizi iyiliklerle yeşertmek olmalı” dedi.
“Gençlerden tek beklentimiz gayret göstermeleri”
Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılışına katılan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Gençlerden tek beklentimiz cennet vatanımızı ve kadim medeniyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarabilmek için gayret göstermeleridir” dedi.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları çadır sınıflarda devam ediyor
Malatya Darende Kaymakamı Ö. Safa Türkoğlu, çadır sınıfları ziyaret ederek, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere başarılar diledi.
Meraklı mucitler bilim fuarında
Van Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Kapalı Spor Salonunda kurulan Meraklı Mucitler bilim fuarını ziyaret ederek, öğrencilerin icatları hakkında bilgi aldı.
Şems-i Sivasi kütüphanesine 911 bin ziyaretçi
Her türlü bilgiyi kullanıcılarına etkin biçimde sunan Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi, 2022 yılında büyük başarı elde etti.
‘Sivas’ta Matematik Seferberliği’
Sivas’ta, “Matematik Seferberliği” kapsamında örnek bir çalışma başlatıldı. Kentte, Tarihi Şükriye Özçalı Konağı Matematik ve Sanat Evine dönüştürülürken, geliştirilen materyaller ve eğitim metotları ile matematik ve sanat, ilmek ilmek öğrencilerin zihnine nakşediliyor.
Kınalızâde Ali Efendi’nin adı parkta yaşayacak
Bir dönem Fatih Sultan Mehmed’e hocalık yapan Isparta’nın yetiştirdiği önemli alimlerden Abdülkadir Efendi’nin torunu Kınalızâde Ali Efendi’nin ismi Hisar mahallesindeki parka verildi.
Erzurum'da 1001 hafız icazet aldı
Erzurum İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 1001 hafız için icazet töreni düzenlendi.
32 okula Matematik atölyesi
Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta’da oluşturulan 32 Matematik Atölyesi’nden ikisinin açılışına katılarak, öğrencilere matematiği sevdirmek istediklerini söyledi.
Şampiyonlarla makamda satranç
Konya Çeltik Kaymakamı İbrahim Şahin, satranç turnuvasında dereceye giren öğrencileri makamında kabul ederek, satranç oynadı.
Matematik kursu öğrencilerine kaynak kitap dağıttı
Van Valisi Ozan Balcı, geleceğin matematikçilerinin yetiştirilmesi amacıyla yürütülen MATBİL projesi kapsamında düzenlenen kursu ziyaret ederek, öğrencilere kaynak kitap hediye etti.
'Matematik Koridoru' ile öğrenciler dersi daha çok sevecek
Hedef Projesi kapsamında düzenlenen ‘Matematik Koridoru’nun açılışı yapıldı.
Öğrencilere ‘Altın yumurtlayan tavuk’ masalını okudu
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında Atatürk Anaokulunu ziyaret etti.
Özgül öğrenme gücünü keşfet!
Kastamonu'da özgül öğrenme güçlüğü çeken çocukların tespit edilerek güçlü oldukları alanlara yönlendirilmesini öngören proje protokolü Vali Avni Çakır tarafından imzalandı.
Yayla esnafından alışveriş yapıp kaymakamlara ikram etti
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Çambaşı Yaylasının merkezinde bulunan esnaflardan alışveriş yapıp, beraberinde bulunan kaymakamlara ikram etti.
Ahır olarak kullanılan köy okulu yaşam merkezi oldu
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmayan okulların vatandaşın hizmetine sunulması için başlatılan "Köy Yaşam Merkezi" projesi kapsamında daha önce ahır olarak kullanılan okulu, tadilat yaparak bir yaşam merkezi haline getirildi. Adana Yüreğir Kaymakamı Mehmet Özel yeni yaşam merkezini ziyaret ederek, okulun ahırdan kurtarılıp yaşam merkezi haline getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Balcı: Katılımcı bir anlayışla problemleri çözüyoruz
Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda Van’ın Geleceği Çalıştayı sonrası ortaya çıkan fikirler masaya yatırılarak yapılacak çalışmalar için start verildi.
Vali’den 40 yılı dolduran öğretmene vefa dolu uğurlama!
Aksaray'da meslekte 40 yılını dolduran ve emekliliğe ayrılacak olan matematik öğretmeni Tekin Singin için görev yaptığı okulda Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun da katılımıyla sürpriz bir veda etkinliği düzenlendi.
Emrah BÜTÜN
Şirvan Kaymakamı
Mehmet ÖZER
Sarıyer eski Kaymakamı
Ömer SEVGİLİ
İpsala Kaymakamı
Bünyamin KARALOĞLU
Simav Kaymakamı
Mehmet KAYA
Yahyalı Kaymakamı