“En büyük insan hakkı ihlali terördür”;

“En büyük insan hakkı ihlali terördür”

Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Dünya İnsan Hakları Gününde, “En büyük insan hakkı ihlali terördür” diyerek terör eylemleri mağduru şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi....

Resim

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Kaymakam Demiryürek, bir restorandaki kahvaltı programında, en büyük insan hakkı ihlalinin terörle can almak olduğunu söyledi.

Ülkenin on yıllardır terör örgütleriyle mücadele ettiğinin altını çizen Demiryürek, bu örgütlerin hain ve kalleş olduğunu belirtti.

Terör örgütlerinin sosyal hayatın her alanında günlük yaşantısını sürdüren masum insanları hedef aldığını aktaran Demiryürek, “En son İstanbul’da Taksim örneğinde olduğu gibi üç yaşındaki Ecrin yavruya kıyan bir örgüt ve örgütlerle karşı karşıyayız” dedi.


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da günün anlam ve önemine değindi.

İnsan haklarına özgü değerlerin korunup geliştirilmesi için belediye olarak tüm sorumlulukları yerine getirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Tosyalı, şehit ve gazi ailelerine de her zaman sahip çıktıklarını kaydetti.

Programa, İskenderun Şehit Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu ve İskenderun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Neşet Turhan da katıldı.

Toplantının ardından Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri ile birlikte vatandaşlara bildiri dağıtarak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü hakkında bilgilendirme yaptı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum