Atık malzemeler muhteşem güzelliklere dönüşüyor;

Atık malzemeler muhteşem güzelliklere dönüşüyor

Samsun Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, ilçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Erdoğan Cebeci İlkokulunda devam eden “Atık Kağıt ve Ambalajlardan Aksesuar Yapımı” kursunu ziyaret ederek, ilgililerden kursla ilgili bilgiler aldı....

Resim

Ülkemizde en çok kullanılan ve atık durumuna gelen malzemelerin başında kağıt ve ambalaj atıklarını geldiğini hatırlatan Kaymakam Kılıç, bu atıkların işlenerek yeni ürünlere dönüştürülmesi sürecinin ise geri dönüşüm olarak adlandırıldığını belirtti.

Kaymakam Kılıç, “Geri dönüşüm sayesinde hem çevremizdeki atık miktarı hem de doğal kaynakların gereksiz ve bilinçsiz tüketimi azaltılarak çevre dostu ürünlerin kullanımı artar. Böylelikle, çevremiz ve doğal kaynaklarımız korunmuş olur” dedi.

Resim

ATIK MALZEMELERDEN BEBEK, EV, TAKI...

Kaymakam Kılıç, “Bu kursumuzda da atık kağıt ve ambalajlar kullanılarak kursiyerlerimiz tarafından kağıttan bebekler, evler, takılar ve aksesuarlar ile çeşitli hediyelik eşyalar yapılmaktadır. Bu sayede, bir yandan atık malzemeler muhteşem güzellikte el emeği ürünlere dönüştürülürken, diğer yandan da kursiyerlerimizin eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum