1.4 ton uyuşturucu, 5 milyon hap;

1.4 ton uyuşturucu, 5 milyon hap

Edirne’de 2022 yılında 1 ton 461 kilogram uyuşturucu ile 5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi. Vali Kürşat Kırbıyık, gümrük, polis ve jandarma ekiplerine başarı belgesi verdi....

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, son günlerde yaptıkları başarılı operasyonlarda yüzlerce kilo uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçiren Gümrük, Polis ve Jandarma ekiplerini başarı belgesi ile ödüllendirdi.


MÜCADELEYE DEVAM

Vali Kırbıyık, ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Tüm suçlarla olduğu gibi uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarıyla mücadele etmek de bizim temel hedefimiz ve önceliğimiz. Bu doğrultuda valiliğimizin koordinasyonunda güvenlik birimlerimizce amansız bir mücadeleye devam ediyoruz. Burada Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız, Gümrük Muhafaza ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına göre her türlü teknik imkânı kullanarak bu suçların önlenmesine yönelik ve bu suçlar eğer işlenme aşamasındaysa faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyorlar” dedi.

PİYASA KARŞILIĞI 980 MİLYON LİRA

Vali Kırbıyık, “2022 yılının toplam rakamlarına baktığımızda şu ana kadar 313 kg skunk ele geçirildiğini görüyoruz. 863 kg esrar,132 kg eroin,71 kg kokain,64 kg metamfetamin ve yine 1 milyon 641 bin kök kenevir, 3 milyonun üstünde ekstazi, 2 kg sentetik kannobinoid,1058 adet sentetik esrar,13 kg da afyon sakızı ele geçirildi. Toplam yakalanan miktara baktığınızda 1 ton 461 kg uyuşturucu madde ele geçirildi. Yaklaşık 5 milyona yakın da ecstasy hap ele geçirildi. Yakalamaların toplam TL karşılığına baktığımızda 980 milyon Türk lirasına yakın bir miktar olduğunu görüyoruz” diye konuştu.


Kapıkule Sınır Kapısı VIP salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutan V. Naim Tavlı, Emniyet, Jandarma ve Gümrük personelleri katıldı. 

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum