‘Sağlıklı gelecek bisikletle gelecek’;

‘Sağlıklı gelecek bisikletle gelecek’

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanlığı ile İl Millî Eğitim Müdürlüğünün “Sağlıklı Gelecek, Bisikletle Gelecek” protokolü kapsamında, Uşak Spor Lisesinde düzenlenen programa katılarak, pedal çevirdi....

Resim

Vali Turan Ergün ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da aralarında olduğu bisikletliler, Yavuz Sultan Selim Caddesi ile Vatan Caddesi kesişiminden Uşak Spor Lisesine kadar pedal çevirdi.

Bisikletlileri öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Burada konuşan Vali Ergün, spora gençlerin ilgi duymasını istediklerini ve sporu sevdiklerini söyledi.

Bisikletin bir yerden bir yere gitmenin en kolay, en ucuz ve en sağlıklı yol olduğunu aktaran Ergün, "Bugün dünyada gelişmiş nitelikte şehirlerin değerlendirilmesi kriterlerinden birisi de inanın orada ne kadar çok bisiklete binildiği olmaya başladı. İnşallah Uşak o açıdan da çok önemli mesafeler kat edecek." dedi.

Resim

ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise Uşak'ta bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı istediklerini ifade etti. Çakın, obeziteyle mücadelede en önemli silahlardan birisinin spor olduğunu vurguladı.

Okul bahçesinde düzenlenen programda halk oyunları ve jimnastik gösterileri sunuldu. Programda Uşak Spor Lisesi öğrencilerine 75 bisiklet hediye edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum