“Ülkemizin gelişmesinde Mülki İdare Amirlerimizin payı büyük”;

“Ülkemizin gelişmesinde Mülki İdare Amirlerimizin payı büyük”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk İdareciler Derneği tarafından Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen "10 Ocak İdareciler Günü Kutlama Programı"na katılarak, mülki idare amirlerinin İdareciler Günü'nü kutladı....

Resim

Türkiye'nin son 20-25 yıldaki gelişimine işaret eden Bakan Soylu, 2023'ün Türkiye Yüzyılı vizyonu için önemini vurguladı.

Bakan Soylu, Cudi Dağı Tuşimiya Deresi bölgesinin kısa süre önce teröristlerden temizlendiğini ve Gabar Dağı'ndan petrol çıkarılmaya başlandığını anlatarak şunları söyledi: "Gabar'da çıkan petrolün kalitesi, bilenlerin tarifiyle söylüyorum, Körfez'de çıkan petrolün kalitesiyle hemen hemen aynı. İşlemeden koyduğunuz zaman bile sonuç elde edebileceğiniz bir kaliteye sahip. Türkiye bambaşka bir tabloya geldi. Şu anda Diyarbakır Birinci Organize Sanayi Sitesi, Tekstil Sanayi Sitesi ve Karacadağ Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 450 yatırımcı sıra bekliyor. Bunu 20'nci yüzyılın sonunda hayal etmiş olsaydık, sadece hayallerimizle baş başa kalırdık."

Resim

Türkiye'nin büyük devlet geleneğinin sadece kanun ve mevzuatlarında olmadığını, aynı zamanda vatandaşlarında da olduğunu anlatan Soylu, "Türkiye, bütün dünyadaki zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük bir inkişaf içerisinde, büyük bir gelişme içerisinde, aynı zamanda büyük bir vicdan içerisinde yolculuğuna devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, bu gelişimde mülki idare amirlerinin de payının büyük olduğunu belirterek, Türkiye'nin gelişmeyi sürdüreceğini ve çok daha güçlü hale geleceğini vurguladı.

Taşıdıkları sorumluluğun kelimelerle tarif edilemeyeceğini kaydeden Soylu, şöyle devam etti: "Sadece Ayasofya'yı açmak bile bir tarihi anlatmaya bedeldir. Bu kadar açık ve nettir. Sadece bir camiyi ibadete açmadık biz, dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk."

Resim

DEVLETİMİZİN ŞEFKATLİ ELİ

Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük ise, “Bugün 10 Ocak İdareciler Günü. Mülki İdare Amirleri yüreğinde sevgisiyle Devletimizin şefkatli eli, Milletimizin emrinde huzur güven ve refahı sağlayan yatırım ve hizmetleriyle gece gündüz çalışan bütün İdarecilerin Gününü kutluyorum” dedi.

Programın sonunda, Türk İdareciler Derneği’nin belirlediği mülki idare amirlerine, hizmetlerinden dolayı çeşitli ödüller verildi. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki Vali ve Kaymakamları ziyaret ederek hizmetlerini haberleştiren gazeteci Yavuz Donat'a da ödül verildi.

Resim

HİZMET ÖDÜLLERİ

Programda ödül alan mülki idare amirleri şöyle:

AFET YÖNETİMİ ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ ELAZIĞ VALİ YARDIMCISI ABDULKEREM ABBASOĞLU

MERHUM VALİ CELALETTİN TÜFEKÇİ MESLEK ÖDÜLÜ UŞAK-EŞME KAYMAKAMI SELİN SARI

MERHUM VALİ GALİP DEMİREL SOSYAL HİZMET ÖDÜLÜ ANTALYA-ALANYA KAYMAKAMI DR. FATİH ÜRKMEZER

VALİ DR. M. VECDİ GÖNÜL GÜVENLİK HİZMET ÖDÜLÜ HATAY VALİ YARDIMCISI OĞUZHAN BİNGÖL

ŞEHİT KAYMAKAM ERSİN ATEŞ ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ ŞIRNAK-CİZRE KAYMAKAMI NAZLI DEMİR

ŞEHİT KAYMAKAM MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ DİYARBAKIR-BAĞLAR KAYMAKAMI İSMAİL PENDİK

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum