Depremzedeler yeni konutlarına kavuştu;

Depremzedeler yeni konutlarına kavuştu

Meram İlçesinde 2021 yılında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin merkezi Kızılören Mahallesinde ve çevre mahallelerinde evleri zarar gören vatandaşlar için yapılan afet konutları sahiplerine teslim edildi. Depremden etkilenen Beyşehir, Seydişehir ve merkez Meram ilçesine bağlı Kızılören, Sefaköy, Erenkaya, Çiftliközü, Tepekent, Akpınar, Sarıköy ve Karacaören Mahallelerinde 280 gün içerisinde tamamlanan 40 adet konut noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerine teslim edildi....

KURA SEVİNCİ

Kura çekim töreni öncesinde konuşan Vali Vahdettin Özkan, "2021 yılının Kasım ayında İlimizde meydana gelen depremde herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz olmuştu. Evleri hasar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilerek çok kısa bir zamanda bu mutlu anda buluşmamız çok anlamlı." dedi.


ÇEVRE BAKANINA TEŞEKKÜR 

Vali Özkan, " Depremin meydana gelişinin hemen sonrasında tüm personellerimizi hızlı bir şekilde seferber edip, kaynak ayıran ve 280 gün gibi çok kısa bir sürede konutları yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunan hemşehrimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a çok teşekkür ediyorum. Vatandaşların hislerine tercüman olan, yaşam kalitesinin artırımı yönünde sürekli bir çalışma içerisinde olan Hükümetimize ve her koşulda sabır, dayanışma örneği sergileyen siz değeli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepimizi tüm afetlerden ve musibetlerden muhafaza eylesin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kura çekilişi yapılarak hak sahipleri belirlendi ve yeni yapılan evler teslim edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum