Hilvan'da acil yıkılması gereken yapıların yıkımına başlandı;

Hilvan'da acil yıkılması gereken yapıların yıkımına başlandı

Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, deprem sonrasında ilçede acil yıkılmasına karar verilen binaların yıkımına nezaret etti....


YIKIMLARA BUGÜN BAŞLANDI

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde de etkisini gösterdi.

Geçtiğimiz haftadan bu yana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bağlı 5 ekip tarafından ilçe merkezinde hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Bugüne kadar yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Hilvan ilçesinin Karacurun Mahallesi'nde 15 yapının ivedilikle yıkılmasına karar verilirken, mevzuat gereği Kaymakamlık makamından gerekli yıkım onayı çıktı.


YIKIM, YAPI SAHİBİNİN ŞAHİTLİĞİNDE YAPILIYOR

Hilvan'da Karacurun Mahallesi'ndeki yıkımlara bugün başlandı. Yapılan ilk yıkım işlemine Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve ilgililer de nezaret etti.

Söz konusu acil yıkımı gereken yapıların internet, telefon, elektrik ve su bağlantıları kesildi. Vatandaşlara eşyalarını almaları için makul süre tanınırken, yıkım işlemleri ise yapı sahibinin ve mahalle muhtarının şahitliğinde gerçekleştiriliyor.


MERKEZDEN SONRA KIRSAL MAHALLERE GEÇİLECEK

SUSKİ Genel Müdürlüğü Hilvan Şubesi ise personel ve ekipman desteğinde bulunarak yıkım işlemlerine hız kazandırıyor.

Yapılan planlamaya göre merkezdeki yıkım işlemleri tamamlandıktan sonra kırsal mahallelerdeki yapıların yıkımına geçilecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum