Arama
Arama Sonuçları
Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, yıkım ve enkaz kaldırma ekibiyle toplantı yaptı. İlçede enkazın yüzde 95’inin kaldırıldığını belirten Kaymakam Erdoğan, kalan sürecin de bir an önce tamamlanmasını istedi.
7,2’lik depremin 12. yıldönümü
23 Ekim 2011 tarihinde Van’da yaşanan 7,2 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar, kabirleri başında dualarla anıldı. Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki iki deprem ardında büyük acılar bıraktı. 644 kişi hayatını kaybettiği depremde 2 bin 200'den fazla ev ve iş yeri yıkıldı. Aradan geçen 12 yılda kentin büyük bölümü adeta baştan inşa edildi. Depremi yaşayanların acıları ise hala taze.
“Eksiğimiz yok, fazlamız var”
Gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gastronomi şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’nın bu unvanı alması gerektiğini belirterek, “Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok, fazlamız var” dedi.
“Depremin izlerini hızla siliyoruz”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, depremlerin ardından yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirterek, “Depremin izlerini hızla siliyoruz” dedi.
Dinamitle yıkımlara hız verildi
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı Mahallesi Cadde Bostan Rezidansta patlayıcı madde kullanılarak yapılan yıkım çalışmalarını yerinde kontrol etti.
2 ay içinde çalışmalar tamamlanacak
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa’da enkaz kaldırma çalışmalarının bilançosunu açıklayan Vali Salih Ayhan, “Enkaz kaldırma ve yıkım işlemlerinde bugün itibarıyla yüzde 35 seviyesine eriştik” dedi.
İskenderun'da enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, depremde ağır hasar gördüğü yönündeki tespitler kesinleşen 2.349 binada bulunan 15.482 bağımsız bölümün yıkılarak enkazlarının kaldırılması çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Maraş için canla başla!
Depremlerle yıkılan Kahramanmaraş’ın yaralarını sarmak için depremlerin hemen ardından başladıkları koordinatör valilik görevlerini sürdüren Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Kahramanmaraş için canla başla çalışmaya devam ediyor.
“Yaralarımızı omuz omuza hep birlikte saracağız”
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar ve İstanbul Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Küreci’de kurulan çadırkenti ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
Çadırda, ekskavatörde, itfaiye aracında, Kaymakam her yerde
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, depremzede vatandaşları çadırlarında ziyaret etti. Yıkımlara da nezaret eden Kaymakam Doğan, zaman zaman operatör mahalline, bazen de itfaiye aracının üstüne çıkarak çalışmaları koordine etti.
Hilvan'da acil yıkılması gereken yapıların yıkımına başlandı
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, deprem sonrasında ilçede acil yıkılmasına karar verilen binaların yıkımına nezaret etti.
Valiliklere ‘ikinci yarıyıl’ genelgesi
İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre okul servisleri 6 Şubat’tan itibaren hafta boyunca kesintisiz denetlenecek. Öncelik dereceli okullarda güvenlik tedbirleri artırılacak, eğitim ve öğretim ortamını olumsuz etkileyen metruk bina ve yapılar yıkılacak.
Tarihi valilik binası alanı eski fotoğraflardaki gibi olacak
Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Hükümet konağı yerleşkesini bitirdik şükür. Fındık sonrası yeni Valiliğe geçeceğiz inşallah. Yeni hükümet konağı yerleşkesine taşıdığımız Milli Eğitim ve YİKOB eski binalarını da bugün yıkıyoruz. Tarihi Valilik Binasının olduğu alan eski fotoğraflardaki gibi olacak” dedi.