Çadırda, ekskavatörde, itfaiye aracında, Kaymakam her yerde;

Çadırda, ekskavatörde, itfaiye aracında, Kaymakam her yerde

Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, depremzede vatandaşları çadırlarında ziyaret etti. Yıkımlara da nezaret eden Kaymakam Doğan, zaman zaman operatör mahalline, bazen de itfaiye aracının üstüne çıkarak çalışmaları koordine etti....


6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde de etkisini gösterdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından ilçe merkezinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 25 Şubat itibariyle ekipler tarafından Hilvan ilçe merkezinde tespiti tamamlanan 1327 yapıdan 152 si ağır hasarlı olarak kayıtlara geçti.


ÜZÜLEREK YIKTIĞIMIZ CAMİNİN DAHA SAĞLAMINI YAPACAĞIZ

İlçede önemli ibadet merkezlerinden ağır hasarlı olan Hacı Maksut Camisi'nin yıkımı ise bugün gerçekleştirildi. Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan yaptığı açıklamada ağır hasarlı olan caminin yıkımını üzülerek gerçekleştirdiklerini, ancak vatandaşların müsterih olmasını, inşallah daha sağlam ve yıkılmayacak camiyi aynı yerinde Yüce Allah'ın inayeti ve Hilvanlıların desteğiyle inşa edeceklerini duyurdu.


ÇADIRLARA MİSAFİR OLDU

Deprem anından itibaren bir an olsun vatandaşları yalnız bırakmayan Kaymakam Doğan, dün gece de mesaisini Hilvan'ın Kadıkent Mahallesi'nde depremzede vatandaşları çadırlarında ziyaret ederek sürdürdü. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini bir kez daha ileten Kaymakam Doğan, aynı zamanda depremzedelere süreç hakkında da bilgi verdi.


YIKIMLARA NEZARET ETTİ

Hilvan ilçe merkezinde depremden en çok etkilenen Karacurun Mahallesi'nde ise tehlike arz eden yapıların yıkımına devam ediliyor. Bugünkü yıkım çalışmaları da Kaymakam Doğan'ın nezaretinde gerçekleşti. Zaman zaman operatör mahalline çıkan, bazen de itfaiye aracının üstünde çalışmaları koordine eden Kaymakam Doğan, "Karacurun Mahallesi'ni daha güzel bir çehreye kavuşturmak için var olan gücümüzle çalışacağız." dedi.

HİLVAN’DA DERS BAŞI

Öte yandan 1 Mart itibariyle Hilvan ilçesinde bazı okulların yerinin değiştirilmesi ve ikili eğitime geçilmesi suretiyle bütün öğrencilerin ders başı yapabileceği öğrenildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum