“‘Su yok’ iddialarına çok şaşırdık”;

“‘Su yok’ iddialarına çok şaşırdık”

Hatay’da lojistikten sorumlu koordinatör vali olarak fedakarca görev yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Hatay’da su yok’ iddialarına çok şaşırdıklarını belirterek, “81 ilden en az bin tır su geliyor. En az bir ay yetecek rezerve sahip olacağız” dedi....


YARDIMLAR 22 DEPODA TOPLANIYOR

Erzurum Valisi Okay Memiş, 81 ilden Hatay’a gelen yardım malzemelerinin 22 depoda muhafaza edildiğini ve buralardan çadır kentlere, konteyner kentlere, aş evlerine ve köylere sevk edildiğini belirtti.

Depolarda görevli kaymakamların büyük bir özveriyle koordinasyon sağladığını anlatan Vali Memiş, “Her sabah mahalle muhtarlarımızı arıyoruz. İhtiyaçlarına göre sevkiyatlarımızı yapıyoruz. Yardımları harfiyen ve gecikmeksizin yerine ulaştırıyoruz” dedi.

Hatay’da su ihtiyacını Konya karşılıyor

BİR AY YETECEK SU GELİYOR

Sosyal medyada ‘Su yok’ etiketinin trend topic olmasına şaşırdıklarını belirten Vali Memiş, “Muhtarları tekrar aradık. Su talep ediyor musunuz diye. Talep eden oldu, etmeyen oldu. Daha fazla alana su sevkiyatı yaptık. Her gün 24 tır su dağıtıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 200 bin şişe yapıyor. Bugün de en az 30 tır su dağıtacağız. Sadece su değil, yaklaşık 10 bin gıda kolisini, 5 bin hijyen kolisini alana sev ediyoruz. 81 ilden bin tır su geliyor. En az bir ay yetecek rezerve sahip olacağız. İçme suyu sevkiyatı konusunda hiçbir sorun yok” diye konuştu.


UNVANLARIMIZI BIRAKTIK

Vali Memiş, “Unvanlarımızı bıraktık. Koordinatör valiyim ama AFAD’ın personeli gibi, gönüllü gibi çalışıyorum, diğer koordinatör valilerimiz, kaymakamlarımız da öyle çalışıyor. Biz burada vatandaşların emrindeyiz. Bakanlarımızla, yerel yöneticilerle, AFAD gönülleri ile birlikte 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Sorunları konuşmaktansa çözüme odaklanmalıyız, biz çözüm üretiyoruz” dedi.


YARDIM GÖNDERENLER MÜSTERİH OLSUN

Vali Okay Memiş, şöyle devam etti: “Maddi durumu iyi olanlar da holding sahipleri de buraya yardım gönderiyor. Bize düşen bu yardımları alana ulaştırmak. Biz sistemimizi oturttuğumuzu düşünüyoruz. Yardım gönderen herkese teşekkür ediyorum. Müsterih olsunlar. 5600 tır malzemeyi sorunsuz bir şekilde depremzedelere ulaştırıyoruz.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum