Deprem bölgesinde Ramazan’a hazırlık;

Deprem bölgesinde Ramazan’a hazırlık

Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kentlerde ve diğer noktalarda bugüne kadar yürütülen beslenme çalışmalarının son durumu değerlendirilerek, yaklaşan Ramazan ayında iftar ve sahurlarda vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verebilmek için planlanan yeni yemek dağıtım noktaları ve bu noktalarda olması gereken standartların görüşüldüğü toplantı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi....

Resim

23 MİLYON ÖĞÜN YEMEK

İçişleri Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede beslenme hizmetlerinden sorumlu olarak görevlendirilen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, depremin yaralarının devlet millet dayanışmasıyla sarılmaya devam edildiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası afetzedelere yönelik beslenme hizmetlerinin kentte AFAD koordinasyonunda titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Dağlı, "İlk günden itibaren vatandaşımıza sıcak çorbadan başlamak suretiyle ekmek, gıda yardımları ve üç öğün sıcak yemeğimiz devam etmekte. Kızılayımızın 80 aşevi ve yemek yapma noktası var. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, İlçe Milli Eğitim müdürlüklerimiz ve okullarımızın yaptığı yemek servisleriyle 230'un üzerinde noktada yemek pişirip dağıtıyoruz." dedi.

Dağlı, Türk Kızılay başta olmak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait seyyar mobil fırınlarda ekmek yapıldığını belirterek, bugün itibarıyla günlük 350 binin üzerinde ekmek üretildiğini dile getirdi. "Vatandaşlarımıza 3 öğün 23 milyon defa yemek vermiş olduk. Bu gerçekten büyük bir rakam." ifadelerini kullanan Dağlı, günlük 700 bin kişiye sıcak yemek verildiğini kaydetti.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum