Şehitler dualarla yad edildi;

Şehitler dualarla yad edildi

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Ordu Valiliği’nce hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilen törenlerle de anıldı....

Resim

ORDU ŞEHİTLİĞİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Eskipazar mevkiinde bulunan Ordu Şehitliği’nde çelenk sunma töreni ve anma programı yapıldı.

Ordu Şehitliği’ndeki Anıta, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından çelenk koyuldu.

Ordu Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.

Resim

AŞKLARIN EN GÜZELİ VATANDIR

Şehitlik özel defterini imzaladıktan sonra günün önemine binaen konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Çanakkale Zaferimizin 108. yılında sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Aşkların en güzeli vatandır. Bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, tüm kahraman gazilerimizi, Çanakkale Zaferimizin 108. yılında sizlerin huzurunda bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun” dedi.

Vali Sonel, “Bu yıl Çanakkale Zaferimizi buruk kutluyoruz. Asrın felaketi 11 İli etkileyen depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız da yaralandı. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha ülkemize, milletimize böyle bir felaket yaşatmasın. Devletimizle, milletimizle el ele yaralarımız sarılıyor. Milletimizin her bir ferdinden, Ordu’muzun 19 ilçesinden, çocuğundan yaşlısına kadar vermiş olduğunuz büyük desteklerden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Resim

KABİRLERE KARANFİL

Konuşmaların ardından, şehitlerin ruhlarına ithafen Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Abdulkerim Şahin tarafımdan Kur’an-ı Kerim okundu ve Altınordu İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez tarafından dua edildi.

Daha sonra Vali Tuncay Sonel, protokol mensupları ve şehit yakınları, şehitlikte bulunan şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum