Cumhuriyet kenti Karabük 86 yaşında;

Cumhuriyet kenti Karabük 86 yaşında

Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikalarının ve Karabük’ün kuruluşunun 86. Yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı....

Resim

86. YIL TÖRENLERLE KUTLANDI

Kutlama Komitesi adına Vali Vekili Muhittin Gürel tarafından Kent Meydanı Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başlayan kutlama törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Protokol konuşmalarının gerçekleştirildiği tören İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasından dereceye giren öğrencilere Vali Vekili Muhittin Gürel ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Resim
DEMİR ÇELİKTE ÖNCÜ

Deprem bölgesi Adıyaman’da koordinatörlük yapan Karabük Valisi Fuat Gürel de bir mesaj yayınlayarak, “Karabük'ün kuruluşunun 86. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Vali Gürel, “3 Nisan 1937'de, Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın temellerinin atılması Türkiye'nin sanayi devrimine liderlik edecek önemli bir adımdı. Bu önemli adımla birlikte Karabük'ümüzün kurulması ülkemizin endüstriyel gelişimi ve modernleşmesi için bir dönüm noktasıdır. Bugün, Karabük'te bulunan demir-çelik fabrikaları, ülkemizin ekonomik gücünün temel taşlarından biri haline gelmiştir. Bu fabrikalar, Türkiye'nin sanayi sektörünün öncüleri arasındadır ve ülkemiz için önemli bir ihracat kalemidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum