Antakya Medeniyetler Korosu’ndan duygulandıran konser;

Antakya Medeniyetler Korosu’ndan duygulandıran konser

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte, Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla düzenlenen Antakya Medeniyetler Korosu konserini izledi....


AYAKTA ALKIŞLANDI

Antakya Medeniyetler Korosu tarafından icra edilen Avrupa Günü dayanışma konserinde zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, konser izleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Konserin sonunda bir konuşma yapan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, “Bugün burada oldukça duygusal bir ortamda bazen hüzünle bazen umutla ama genel itibari ile çok büyük bir beğeni ile Antakya Medeniyetler Korosu’nun bu muhteşem konserini sizlerle birlikte takip ettik. Öncelikle kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden başta koro üyelerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımıza, canlarımıza, vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Allah bu millete böyle büyük felaketler göstermesin, tekrarından korusun inşallah” dedi.


DEPREMLERDE KIYAMETİ YAŞADIK

Vali Kırbıyık, “Bu konser boyunca zaman zaman yaşadığımız süreçler gözümüzün önüne geldi. Depremle birlikte ilk hafta Elbistan’a gittim. Ben yaklaşık 5 yıl Kahramanmaraş’ta çalıştım. Vali Yardımcılığı, Nurhak Kaymakamı ve Elbistan Kaymakamlığı görevlerinde bulundum.  Elbistan’a yüzlerce kez girmiş çıkmış bir insandım ancak Elbistan’ın yollarını bulmakta çok zorlandım. Hakikaten bir depremin, bir yıkımın bir şehre nasıl bir etki verebileceğini orada gördüğümü düşündüm. 7. Gün itibari ile Hatay’a geçmem istendi. Yaklaşık 10 hafta da orada görevimizi icra ettik. Antakya’yı gördüğüm zaman aklımdan geçen ilk cümle “Bu dünya neden dönüyor” oldu. Çünkü bize öğretilen bize anlatılan kıyamet aslında gözümüzün önündeydi. Tüm sonuçlarıyla hep birlikte görebiliyorduk ama dünya dönmeye devam ediyordu” ifadelerini kullandı.

KORO DİĞER İLLERDE DE KONSER VERECEK

Konser Vali Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık ve protokol tarafından koro üyelerine çiçek takdiminin ardından hatırı fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Koro, depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması için AB Türkiye Delegasyonu mali desteğiyle Edirne’nin ardından Denizli, Eskişehir, Antalya, Samsun, Sivas, Van ve Şanlıurfa’da dayanışma konserleri düzenleyecek.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum