“Bugün hayatımın en mutlu ve özel günlerinden biri”;

“Bugün hayatımın en mutlu ve özel günlerinden biri”

Kars Gündüz Engelli Bakım Merkezi’nin açılışı, Son Başbakan Binali Yıldırım, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, protokol üyeleri, engelliler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi....

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Bugün hayatımın en mutlu ve özel günlerinden biri. Bu merkezin onların yüzlerinde hiç bitmeyen bir gülümseme oluşturmasını diliyorum. Yüreğim ve sevgim engelli kardeşlerimle” dedi.

Resim

GÖNÜLLER ARASINDA KÖPRÜ KURUYORUZ

Vali Öksüz, “Biz, gönüller arasında köprü kurmayı ve gönül almayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı hedeflemiş bir devletiz, bir milletiz. Özellikle milletle kaynaşma, milletin derdini dinleme, hemhal olma anlayışını da özümsemiş durumdayız. Devletimiz, bütün imkânlarını insanlarımızın ve engelli kardeşlerimizin hayatın doğrudan içerisinde olmalarını sağlamaya yönelik olarak seferber etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, engelli vatandaşlarımızın istihdamı, engelli bakım aylığı, tedavi ve rehabilitasyonuna yönelik hem yasal hem de uygulamaya yönelik düzenlemeler yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Resim

HER ZAMAN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Valilik olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Vali Öksüz, “Hepimiz aynı toplumun birer parçayız. Hayatı paylaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz, engelleri birlikte aşmaya çalışıyoruz. Bizler devlet olarak, Valilik olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını kendi sorunumuz bilip ona göre tedbirler alıyoruz, hizmetler yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yardım etmeye, cesaretlendirmeye, maddi veya manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz, ailelere destek oluyoruz. İşte bu noktada ailelerinin yanında yaşayan engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarının arttırılmasına, yaşam standartlarının iyileştirilmesine, istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına yönelik olarak rehabilite edici ve aile-birey bütüncül yaklaşımıyla ‘Gündüz Engelli Bakım Merkezi Projesi’ni hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

Resim

VALİ ATANDIĞIM GÜNDEN BERİ ÇOK İSTİYORDUM

Vali Öksüz, şöyle devam etti: “Kars'ta yaşayan ve bizlerle birlikte olan engellilerimizi evlerinde mahkum etmemek, onları toplumsal yaşama katabilmek ve hayattan keyif almalarını sağlayabilmek için bu merkezi yapmayı Kars’a Vali olarak atandığım günden beri çok istiyordum. Allah'a hamd olsun ki bunu başarmış olmanın ve engelsiz hayata yepyeni kapı açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gündüz Engelli Bakım Merkezimizde; engelli bireylerden ihtiyacı olanlara kişisel bakım hizmeti, sağlık servisi aracılığıyla sağlık kurumlarının hizmetlerine erişim sağlanacak ve tedavi süreci titizlikle takip edilmektedir. İş ve uğraşı atölyeleri aracılığıyla resim, müzik, el sanatları, yöresel ürün kursları, okuma- yazma kursu, Otizm Gelişim Kursu, EKPSS kursu gibi eğitimler verilmektedir. Ayrıca; spor, sinema-tiyatro gibi kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirilmektedir.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum