Hilvanlı Üreten Kadınlar Kooperatifi’ni Vali Ayhan açtı;

Hilvanlı Üreten Kadınlar Kooperatifi’ni Vali Ayhan açtı

Şanlıurfa’da 13 ilçede hayata geçirilen “1000 fikir 1000 proje” uygulaması kapsamında Hilvan Kaymakamlığı’nın himayesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün önderlik yaptığı, ortağı 7 Hilvanlı kadın olan Hilvan Üreten Kadınlar Kooperatifi kuruldu. Kooperatif düzenlenen törenle açıldı....

Sosyal ve ekonomik hayatta kooperatiflerin rolleri azımsanamayacak kadar büyük olduğu biliniyor. Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla kurulan kooperatifler, bugün ülkenin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın direktifleriyle 13 ilçede hayata geçirilen “1000 fikir 1000 proje” uygulaması kapsamında Hilvan Kaymakamlığı’nın himayesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün önderlik yaptığı, ortağı 7 Hilvanlı kadın olan Hilvan Üreten Kadınlar Kooperatifi kuruldu. Hilvan Üreten Kadınlar Kooperatifi, ilçede yerel vatandaşlar tarafından kurulan ilk kooperatif, ilde ise 9. kadın kooperatifi oldu.

Üretimlerini tekstil alanında başlatan Hilvan Üreten Kadınlar Kooperatifi’nin başkanlığını Fatma Polat üstleniyor. Kendilerine ait yaklaşık 120 metrekare alanda toplam 10 dikiş makinesiyle faaliyete başladıklarını belirten Polat, “Şu an emekleme dönemindeyiz, ilerleyen aylarda yürüyecek ve gelecekte inşallah koşacağız. Şimdilik 13 kadın vatandaşımız burada çalışıyor. Öğrencilere eşofman diktik, penye diktik. Depremzedelere penye diktik. Sipariş aldıkça üretimlerimize devam ediyoruz.” dedi.

Hilvan Üreten Kadınlar Kooperatifi’nin açılışında konuşan ilçe Kaymakamı Coşkun Doğan ise “2023 yılı için kendi adımıza vizyonumuz olacak bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her şeyden önce kadın olmanın, kadın olarak var olmanın zaman zaman zorluklarıyla karşılaştığımız bu coğrafyada 7 Hilvanlı kadın vatandaşımızın örgütlenme özgürlüğü kapsamında kooperatif kurmaları ilçemiz açısından son derece değerlidir. İnşallah bu kooperatif sayesinde çok sayıda kadın vatandaşımız buradan ekmek parası kazanacak ve iş gücü emek piyasasında ne kadar önemli olduklarını ortaya koyacaklardır. Sayın Valimizin desteklediği ve katkı verdiği her projemiz, kendinden sonraki projeleri gerçekleştirmek için bizlere heyecan ve cesaret vermektedir. Hilvan Üreten Kadınlar Kooperatifi’ne vermiş oldukları desteklerden dolayı Sayın Valimize ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

“Güçlü kadın güçlü dünya” mottosuyla Hilvan Üreten Kadınlar Kooperatifi’nin ileride güçlü bir şekilde markalaşacağına inandığını belirten Vali Ayan, kadın girişimlerinin en önemli destekleyicisi olduklarını vurgulayarak kurulan kooperatifin hayırlı olması yönündeki temennilerini ifade ettikten sonra kurdeleyi kadın vatandaşlarla birlikte kesti. Kooperatif bünyesindeki tekstil atölyesini ziyaret eden Vali Ayhan, kadın girişimcilere daha önce kendisinin de kurulmasında emeği olduğu kooperatif akademisi hakkında bilgi verdi.




Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum