Erciş’te ‘Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi’ açıldı;

Erciş’te ‘Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi’ açıldı

Van’ın Erciş ilçesinde yapımı tamamlanan ‘Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi’ törenle hizmete açıldı. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Van Gölü kıyısında böyle bir büyük bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti....


GÖL KIYISINDA MİLLET BAHÇESİ

Erçiş Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Van Gölü havzasında bulunan Erciş’in birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, Karakoyunlu Devletine başkent olduğunu, yeşilin ve mavini buluştuğu kadim bir yerleşim yeri olduğunu kaydetti.

Mehmetbeyoğlu, “Genç nüfus potansiyeline sahip olan ilçemizin sahil şeridinde bir Millet Bahçesine ihtiyaç hasıl olduğundan Sahilkent mahallesinde yeşil alanlar, kamelya alanları, çocuk oyun alanları, çocuk trafik eğitim merkezi, çocuk sergi ve gösteri alanı ,büfe ve mescit binası,  tarihimize ışık tutan şahısların olduğu anıt alanları, yürüyüş ve engelli yolları ile futbol, basketbol, bireysel spor alanı , tenis kortu  ile Erciş Üzümü , flamingo ve Erciş İnci kefali figürlü çeşmeleri ile güvenlik binası ve mini skatepark Kaykay Pistinin olduğu Anıt park niteliğinde toplamda 60.000m2 alanın 40.000m2’si kullanılarak Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi Projemiz ilçenin hizmetine sunulmuştur” dedi.


CAZİBE MERKEZİ OLDU

Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi’nde 16 Türk Devleti ve Şanlı Türk Bayrağımızın yer aldığı bayrak tepesi alanının da bulunduğunu belirten Kaymakam Mehmetbeyoğlu, “Devlet büyüklerimiz ve Erciş’in tarihi ve kültürel mirasına ışık tutan şahısların anıt alanları Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi’nde yer alıyor. Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi’nde spor alanları mevcut olup, içerisinde futbol, basketbol, tenis kortu ve bireysel spor alanları yer alıyor. 5 giriş kapısı bulunan Dr. Devlet Bahçeli Millet Bahçesi, vatandaşlarımızın aileleri ile güvenli ve eğlenceli vakit geçireceği kamelyalar, bisiklet ve yürüyüş yolları, gelin damat fotoğraf çekim alanı, mescit, lavabo, 7/24 güvenlik ve kamera sistemi, çeşmeler ve piknik alanları ile bölgenin cazibe merkezi haline getirildi” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum