Kur’an-ı Kerim öğrenen çocukları mutlu ettiler;

Kur’an-ı Kerim öğrenen çocukları mutlu ettiler

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, yaz tatilinde ilçe merkezinde bulunan Müftüoğlu Camisi bünyesinde açılan ve yaklaşık 100 çocuğun dini eğitim aldığı Kur’an kursunu ziyaret ederek, çocukları hediyelerle sevindirdi....


ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ

Okulların kapanmasıyla birlikte ülke genelinde yüzbinlerce öğrenci yaz tatilini camilerde açılan Kur’an kurslarına giderek değerlendiriyor. Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de 3 Temmuz 2023 tarihinden bu yana yaklaşık 1000 öğrenci camilerde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğreniyor.

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, yaz tatilinde Hilvan ilçe merkezinde bulunan Müftüoğlu Camisi bünyesinde açılan ve yaklaşık 100 çocuğun dini eğitim aldığı Kur’an kursunu ziyaret etti.

Kur’an-ı Kerim öğrenen kız ve erkek çocuklarıyla sohbet eden Kaymakam Doğan, öğrencilere her zaman yaptığı gibi soru sormaktan kendini alamadı.


SURELERİN ANLAMLARINI DA ÖĞRENİN

Temel dini bilgiler üzerine çocukların vermiş olduğu doğru bilgiler karşısında memnuniyet duyan ilçe kaymakamı, “Arkadaşlar, bir hadiste der ki: Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir. İnşallah siz de yaz tatili boyunca Kur’an öğrenerek hayırlı birer evlat olacaksınız. Namaz surelerini sadece ezberlemekle kalmayın. Türkçe anlamlarını da öğrenin. Beş vakit namaz kılan bir müslüman günde 40 kere Fatiha suresini okuyor. Fatiha’nın anlamını bilerek okuması daha evla olur.” dedi.

HEDİYELERLE SEVİNDİRDİLER

Kaymakam Coşkun Doğan, çocukların yaz tatilinde Kur’an öğrenimine duydukları ilgiyi de ödüllendirmekten geri kalmadı. Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Müftü Ömer Aydınve Yazı İşleri Müdürü Barış Bulut, kursa gelen öğrencilere futbol, voleybol ve basketbol topu hediye etti. Bu hediye karşısında mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar Kaymakam Doğan’a ve daire amirlerine teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum